Проучване, проведено сред 400 хиляди канадци, установи, че жителите на

...
Проучване, проведено сред 400 хиляди канадци, установи, че жителите на
Коментари Харесай

Хората в малките градчета са по-щастливи

Проучване, извършено измежду 400 хиляди канадци, откри, че жителите на дребните провинциални градчета се усещат осем пъти по-щастливи от живеещите в мегаполисите, написа в. "Дейли мейл ".

Изследването регистрира, че огромните градове имат някои преимущества - в тях безработицата е доста по-малка, заплатите са по-високи, и образованието е по-качествено.

Което обаче не прави жителите им доста по-щастливи.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ СНИМКИ НА НАЙ-МАЛКАТА СТОЛИЦА В ЕВРОПА

Това се дължи на обстоятелството, че в мегаполисите общественото отчуждение е много-по огромно, което снижава показателя на човешкото благополучие. Нещата напълно не стоят по този начин в дребните провинциални общности, където хората живеят доста по-задружно.

При осъществяване на проучването учените от университета "Макгил " в Монреал употребявали одобрена "скала на щастието ". Респондентите трябвало да отговорят какъв брой са щастливи от живота си и да му дадат оценка по десетобалната система. Страничните въпроси удостоверили заключението.

ТЕСТ: В кой български град би трябвало да живееш?
 Лондон Лондон
Оказа се, че хората от огромните градове са 800 % по-малко щастливи от сънародниците си в дълбоката провинция.

Жителите в градските зони имат доста по-малко контакти с родственици и другари. Учените от дълго време предизвестяват, че обществената изолираност трансформира човешкия мозък, който се зарежда със съставна част, която генерира боязън и експанзия.

Най-малката столица в Европа с огромни упоритости

Жителите на огромните градове харчат към 30 % от приходите си за усъвършенствания в дома, което е спомагателен стресиращ фактор.

Градската среда се възприема от живеещите в нея като по-малко безвредна, даже и на подсъзнателно равнище. Хората си имат по-малко доверие, защото градската човешка маса не е хомогенна, а доста по-хетерогенна, в сравнение с в дълбоката провинция.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР