Проучване, проведено през 2019 г., разкрива връзка между възможността на

...
Проучване, проведено през 2019 г., разкрива връзка между възможността на
Коментари Харесай

Използването на механични инструменти и добрите езикови умения са пряко свързани

Проучване, извършено през 2019 година, разкрива връзка сред опцията на хората да работят с механични принадлежности и разбирането на синтаксиса на комплицираните фрази в другите езици, което е едно от най-трудно усвоимите умения.

Ново изследване от Националния институт по здраве и медицински изследвания, Националния център по научни изследвания, Университет Клод Бернар Лион 1 и Университет Люмиер Лион 2, в съдействие с Института Каролинска в Швеция следят, че контролният център, който е виновен за осъществяването на двете действия е един и същи.

Проучването е оповестено през ноември 2021 година в сп. Science.

Според него сектори в мозъка, които са виновни за някои езикови функционалности и благоприятни условия, като обработката на смисъла на думите, са свързани също с контрола на фината моторика.

През 2019 година академик на Националния институт по здраве и медицински изследвания - Клаудио Броцоли в съдействие с изследователката от Националния център по научни изследвания - Алис К. Рой и техният екип следят, че хората, които са по-опитни в потреблението на принадлежности, като цяло означават по-добро притежаване на тънкостите на шведския синтаксис.

Заедно с още един академик от Националния център по научни изследвания - Вероник Буленджър, екипът употребява разнообразни техники за обрисуване на мозъка (ядрено-магнитен резонанс и др.), посредством които да следи обособените му елементи.

По време на проучването, участниците в него правят разнообразни действия - такива свързани с моториката, при които би трябвало да употребяват 30 см клещи или езикови извършения. Благодарение на това, учените съумяват да дефинират техните общи и разнообразни неврологични пътища в мозъка.

За първи път това изследване откри, че боравенето с принадлежности и синтаксичните извършения провокират мозъчни активации в базалните ганглии.

Последващ тест на откривателите се организира, с цел да се дефинира дали е допустимо да се образова човек на едното умеене, тъй че да се усъвършенства и обвързваното с него. Резултатите демонстрират, че двигателното образование води до усъвършенствания в езиковите благоприятни условия и противоположното.

Тези открития биха могли да подкрепят при рехабилитация и възобновяване на езиковите умения на пациенти с релативно непокътнати двигателни качества, както и при млади с езикови нарушавания.

Източник: Puls.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР