Проучване показва, че почти всяка жена ще се сблъска с

...
Проучване показва, че почти всяка жена ще се сблъска с
Коментари Харесай

Какви са причините за честите уроинфекции при жените?

Проучване демонстрира, че съвсем всяка жена ще се сблъска с цистит най-малко един път в живота си, а при 20-30 % от дамите, инфекцията се завръща още веднъж и още веднъж.

„ Циститът е инфектиране на лигавицата на пикочния мехур и е една от водещите аргументи за посещаване при уролог, изключително при дамите. Свързано е с много неприятни симптоми- постоянно уриниране, парене, раздразнение при уриниране, в редки случаи може да има и температура, когато инфекцията се е популяризирала към бъбреците ”, разяснява доктор Живко Сиромахов, уролог пред Нова нюз.

Основната причина циститът да визира дамите е анатомична.

„ Уретрата при мъжа е близо 20-25см., а при дамите е единствено 2-3см. и е в интимна непосредственост с ректума, с ануса и доста постоянно се образува зараза с чревни бактерии. Другите рискови фактори при цистита могат да са вродени аномалии на уретрата или на пикочния мехур ”, изясни още урологът.

Другият рисков фактор е бременността.

„ Циститът по време на бременност е разграничен в една съответно друга глава. Рисков фактор може да бъде диабетът, нараснало количество глюкоза в урината ”, разяснява още доктор Живко Сиромахов.

Циститът се развива най-често при дами в зрелост, които водят постоянен сексуален живот.

„ Количеството изпита вода води до здрави бъбреци. Когато бъбреците са здрави и мехурът ни е здрав и ние сме здрави ”, подсети докторът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР