Проучване показва, че харчим с 50 процента повече за подаръци

...
Проучване показва, че харчим с 50 процента повече за подаръци
Коментари Харесай

Проучване показва, че харчим с 50 процента повече за подаръци в сравнение с предпандемичната 2019 г.

Проучване демонстрира, че харчим с 50 % повече за дарове спрямо предпандемичната 2019 година. То е извършено от Colliers измежду консуматори от България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия. Според резултатите, респондентите възнамеряват да похарчат по-големи суми за храна и дарове спрямо предпандемичната 2019 година като главната причина за това е инфлацията, оповестиха от компанията, представени от " Нова ".

Проучването демонстрира и нараснала информираност по казуса с разхищението на храна и блян към понижаване на количеството закупени хранителни артикули затова, заявен от унгарците (24 на сто), поляците (18 на сто) и румънците (16 на сто).

Най-предпочитаните дарове за празниците

Сред всички интервюирани най-популярните празнични дарове са козметиката (54 на сто), играчките (49 на сто) и мултимедийните артикули (46 на сто). 

Козметиката е най-предпочитана в България (67 на сто), Полша (63 на сто) и Унгария, дружно с бижутата (по 50 на сто).

В множеството страни мултимедийните артикули се търсят от 30-60 на 100 от интервюираните, като се изключи Румъния, където единствено 16 на 100 от интервюираните са декларирали, че купуват артикули от тази категория.

Играчките са доста известни във всички изследвани страни – избор на от 45 на 100 до 58 на 100 от участниците в изследването.
В румънските домове, за разлика от тези в други страни, продуктите от категориите мода и обувки са най-често срещани под вечнозеленото дърво (66 на сто).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР