Проучване от Тексаския университет A&M (TAMU) в College Station установява,

...
Проучване от Тексаския университет A&M (TAMU) в College Station установява,
Коментари Харесай

Спанакът намалява риска от рак на дебелото черво: Показва проучване

  • Проучване от Тексаския университет A&M (TAMU) в College Station открива, че зеления зарзават може да инхибира растежа на полипи при хора с негенетичен или генетичен рак на дебелото черво.
  • Те откриха, че антиполипният резултат на спанака идва от някои изненадващи метаболитни взаимоотношения.
  • Предишни изследвания също са открили, че спанакът има свойства срещу рак на дебелото черво.

Спанакът понижава риска от рак на дебелото черво

Като оставим настрани някои типове рак на кожата, рака на дебелото черво е третият най-често срещан рак при мъжете и дамите. Колоректалният рак обхваща рак на дебелото черво и рак на ректума.

Предишни изследвания е открили, че яденето на спанак може да понижи на половина риска от рак на дебелото черво. ( 1 )

Ново изследване на здравния теоретичен център TAMU удостоверява противораковите свойства на спанака и изследва по какъв начин зеленчукът взаимодейства с чревните бактерии и генетиката, с цел да реализира потребните си резултати.

Спанакът инхибира растежа на полипите на дебелото черво. От всички случаи на колоректален рак наследственият фамилен вид съставлява само 10-15%. Освен това само 5-10% от полипите се развиват в колоректален рак. ( 2 ) ( 3 )

Новото изследване демонстрира, че потреблението на спанак може да забави растежа на полипите, като потиска нуждата от интензивно лекуване. ( 4 )

Спанакът предлага обилие от изгоди за здравето

Спанакът съдържа няколко хранителни субстанции, които оказват помощ да се отбрани здравето на сърцето ви. Спанакът е богат източник на витамин К1, за който е потвърдено, че оказва помощ за понижаване на риска от кардиомегалия. ( 4 )

Спанакът също е естествено богат на глутатион, който оказва помощ за усилване на основния антиоксидантен път в организма, оказва помощ за справяне с оксидативния стрес и подкрепя имунната функционалност.

Спанакът също съдържа фолат, който е един от витамините, нужни за намаление на равнищата на хомоцистеин в организма – високите равнища на хомоцистеин водят до поощряване на плаката в артериите. Доказано е също, че богатите на фолиева киселина храни намаляват равнищата на пикочна киселина, като инхибират образуването на пурин.

В последна сметка, актуалната просвета допуска, че сладките храни и питиета предизвикват рака, до момента в който повече консумация на плодове и зеленчуци е обвързвана с по-малък риск от заболяване.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР