Проучване на The Royal Edinburgh Hospital, проведено от екипа на

...
Проучване на The Royal Edinburgh Hospital, проведено от екипа на
Коментари Харесай

Личи ли ни, ако правим редовен секс?

Проучване на The Royal Edinburgh Hospital, извършено от екипа на доктор Дейвид Уикс, откри, че хората, които вършат секс до три пъти седмично, могат да наподобяват до 10 години по-млади от тези, които вършат обич по-рядко. Учените са безапелационни, че постоянният секс, като се изключи че придава искра в очите и освежава кожата, усъвършенства и умствената активност. Последното пък потвърждават учени от Холандия.

След интервюиране на към 2000 души на възраст сред 60 и 70 години, те разкрили, че тези, които считали секса за незначителен и не правели подобен, посочили по-ниски резултати на проби за експедитивност на мисълта, спрямо тези, за които не престават да водят постоянен сексуален живот. Учените са безапелационни, че правенето на секс даже след 60-годишна възраст, благоприятства и усъвършенства виталните функционалности на целия организъм.

Проучване, извършено през 2019 година в университета в Мичиган, пък открило, че приемането на оргазъм покачва равнищата на естроген в тялото. Естрогенът оказва помощ за попречване стареенето на кожата по разнообразни способи. На първо място, той предотвратява намаляването на колагена, значим протеин за поддържането на кожата млада и устойчива на фини линии и бръчки. Естрогенът също задържа влагата в кожата, като я поддържа хидратирана и надълбоко подхранена.

Сексът също по този начин подтиква придвижването на кръвта, преминаваща през тялото. Това значи, че по този начин лицето се доставя с О2, което подтиква пък производството на колаген. Чрез възстановяване на кръвообращението кожата придобива повече искра и постоянен загар. Чрез секса и подобряването на циркулацията се изхвърлят токсините от порите, което прави кожата гладка, чиста и младолика.

Сексът има и други преимущества върху хубостта. Науката твърди, че постоянният секс прави хората щастливи и усмихнати. Те усъвършенстват способността на организма да усвоява дейно питателните субстанции. Увеличаването на главните витамини и минерали е значимо и за поддържането на косата и ноктите здрави в дълготраен проект. Така косата става хидратирана, подхранена, гладка, блестяща и буйна, а ноктите – по-здрави и твърди. След всички гореизброени позитивни резултати, които оргазмът оказва върху кожата, отговорът на въпроса в действителност ли им проличава на хората, които вършат постоянен секс, е изрично " Да "!, написа woman.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР