Проучване на оздравели от COVID-19 хора, които са влезли в

...
Проучване на оздравели от COVID-19 хора, които са влезли в
Коментари Харесай

Как ще се чувствате, ако сте изкарали COVID-19 - ново проучване буди тревога

Проучване на оздравели от COVID-19 хора, които са влезнали в болница поради заболяването, сочи, че има последици от болестта и в по-дългосрочен проект, съобщи БГНЕС. Изследването е следващото, което дава съображение на лекари, специалисти и пациенти да се изследват по-активно на средносрочните и дълготрайните резултати на новия ковид SARS-CoV-2.
" Въпреки че характерностите на инфекцията с SARS-CoV-2 са добре разказани, средносрочните и дълготрайните последствия от инфекцията остават неразучени ", сподели Лиъм Таунсенд от болничното заведение " Сейнт Джеймс " и Института за транслационна медицина в " Тринити Колидж " в Дъблин.
Проучването, което наблюдава положението на 128 души от болница " Сейнт Джеймс " е открило, че 52% оповестяват за непрекъсната отмалялост, приблизително 10 седмици след " клинично възобновяване " от инфекцията.
Предварителното изследване, което към момента не е рецензирано т.е. не е оценено от учени, които не са взели участие в правенето му , включва 71 души, постъпили в болница, и 57 чиновници на болничното заведение с леки признаци - т.е. не е необятно проучване. Средната възраст на участниците в изследването е 50 години и всички са дали позитивен тест за COVID-19.
Изследователите са разгледали разнообразни евентуални фактори, в това число тежестта на първичното заболяване и към този момент съществуващи положения, в това число меланхолия. Те открили, че няма значение дали пациентът е бил приет в болница или не.
 Две европейски страни с по-строги ограничавания против вируса Две европейски страни с по-строги ограничавания против вируса
Чехия и Унгария постановиха по-строги ограничавания в публичния живот, откакто броят на инфектираните с ковид набъбна фрапантно. Рек...
Те обаче са открили, че дамите, макар че съставляват малко над половината от участниците (54%), съставляват две трети от тези, страдащи от непрекъсната отмалялост (67%).
Установено е също, че тези с предходна анамнеза за тревога или меланхолия са по-склонни да усещат отмалялост.
Междувременно професор Тим Спектър от Кралския лицей в Лондон разяснява, че в случай че дете има хрема, то вероятността да е болно от COVID-19 е дребна . Професорът е взел участие в изследвания, съгласно които най-честите признаци на COVID-19 при децата в учебна възраст са отмалялост (55%), главоболие (55%) и тресчица (49%). За съпоставяне - най-честите признаци при възрастни са отмалялост (87%), главоболие (72%) и загуба на подушване (60%). Нито децата, нито възрастните оповестяват постоянно за хрема. Данните са събрани посредством мобилното приложение " Коронавирус симптъм стъди ", употребявано от над 4 млн. консуматори във Англия, оповестява в. " ".
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР