Проучване на общественото мнение във Великобритания показва катастрофален спад на

...
Проучване на общественото мнение във Великобритания показва катастрофален спад на
Коментари Харесай

Партията на Борис Джонсън губи рейтинг заради скандала с неговия съветник

Проучване на публичното мнение във Англия демонстрира пагубен спад на поддръжката за ръководещата Консервативна партия на премиера Борис Джонсън, който е потънал в абсурда към пътуванията на основния си консултант Доминик Къмингс в изискванията на коронавирусна карантина, съобщи Франс прес.

Водеща вест във вестниците от пет дни е абсурдът с Къмингс, считан за " мозъка " на акцията на лагера на Брекзит преди референдума от 2016 година, и това се отразява на изборните настройки. Влиятелният и пораждащ дискусия консултант получи поддръжката на премиера, който към този момент два пъти го отбрани пред медиите.

Анкета на института ЮГав за в. " Таймс " демонстрира, че публичната поддръжка за Консервативната партия на Борис Джонсън е паднала с 9 пункта за една седмица и в този момент е 44 %. Главната опозиционна мощ, Лейбъристката партия е прибавила 5 пункта до 38 % за същия интервал, осведоми Българска телеграфна агенция.

В самия лагер на консерваторите близо 40 депутати упорстват Къмингс да напусне, а през вчерашния ден един държавен министър подаде оставка, като съобщи, че не може да пази съветника, до момента в който хора от неговия изборен регион не са могли да посетят болните си близки, тъй като са спазвали рекомендациите на държавното управление.

Къмингс изясни, че посетил родителите си в Дърам, на 400 км от Лондон, в Северна Англия, тъй като се страхувал, че е инфектиран с ковид, и търсел вид да се погрижи за детето си. Неговата версия обаче не убеди обществеността, отбелязва Франс прес.

Липсата на извинения и съжаления от страна на Къмингс беше зле призната, както и второ негово пътешестване с кола на към 40 км от жилището на родителите му, което съгласно съветника на Джонсън той направил, с цел да ревизира дали може да кара безвредно, тъй като вирусът засегнал зрението му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР