Проучване на общественото мнение във Великобритания показва катастрофален спад на

...
Проучване на общественото мнение във Великобритания показва катастрофален спад на
Коментари Харесай

Заради скандала с Доминик Къмингс рейтингът на торите за седмица е паднал с 9 пункта

Проучване на публичното мнение във Англия демонстрира пагубен спад на поддръжката за ръководещата Консервативна партия на премиера Борис Джонсън, който е потънал в абсурда към пътуванията на основния си консултант Доминик Къмингс в изискванията на коронавирусна карантина, съобщи Франс прес.

Водеща вест във вестниците от пет дни е абсурдът с Къмингс, считан за " мозъка " на акцията на лагера на Брекзит преди референдума от 2016 година, и това се отразява на изборните настройки. Влиятелният и пораждащ дискусия консултант получи поддръжката на премиера, който към този момент два пъти го отбрани пред медиите.

Анкета на института ЮГав за в. " Таймс " демонстрира, че публичната поддръжка за Консервативната партия на Борис Джонсън е паднала с 9 пункта за една седмица и в този момент е 44 %. Главната опозиционна мощ, Лейбъристката партия е прибавила 5 пункта до 38 % за същия интервал.

В самия лагер на консерваторите близо 40 депутати упорстват Къмингс да напусне, а през вчерашния ден един държавен министър подаде оставка, като съобщи, че не може да пази съветника, до момента в който хора от неговия изборен регион не са могли да посетят болните си близки, тъй като са спазвали рекомендациите на държавното управление.

Къмингс изясни, че посетил родителите си в Дърам, на 400 км от Лондон, в Северна Англия, тъй като се страхувал, че е инфектиран с ковид, и търсел вид да се погрижи за детето си. Неговата версия обаче не убеди обществеността, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР