Проучване на NASA показва, че за да бъдат успешни, бъдещите

...
Проучване на NASA показва, че за да бъдат успешни, бъдещите
Коментари Харесай

За да бъдат успешни, бъдещите мисии до Марс ще се нуждаят от... шегаджии

Проучване на NASA демонстрира, че с цел да бъдат сполучливи, бъдещите задачи до Марс ще имат потребност от човек, който да повдига настроението на екипите, оповестява bTV. Следващото огромно пътешестване на човечеството разумно ще бъде до Червената планета, само че до момента в който това стане галактическата организация прави всичко допустимо, с цел да допусна от какво ще имат потребност екипите от астронавти. Това ще бъде и най-самотното човешко пътешестване в историята, като доста го съпоставят с пътуването на Христофор Колумб към Америка.

За да бъде сполучлива всяка задача обаче, от НАСА са открили, че е нужно да има най-малко един шегобиец измежду астронавтите.

Техни изследвания на задачи до изолирани места на Земята сочат, че съществуването на човек в екипа, който да споделя смешки, да повдига морала на екипа и да се държи като “училищния смешник ” е доста потребно.

“Това са хора, които умеят да повдигат настроението, да разсмиват и да сплотяват всеки екип, когато възникне напрежение или стрес ”, разяснява доктор Джефри Джонсън от университета във Флорида.

Като образец Джонсън дава Адолф Линдстрьом – готвач, който е пътувал до полюсите с известния норвежки откривател Роалд Амундсен. В своите дневници Амундсен написа “Това, което Линдстрьом даваше на екипа беше най-ценно ”, визирайки непрекъснатите смешки на готвача.

Естествено, в случай че НАСА пусне публикация за работа за “първия шегобиец на Марс ” претендентите би трябвало да бъдат в съвършена физическа форма, а и да са част от научната общественост.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР