Проучване на "Маркет линкс" показва, че 71% от българите искат

...
Проучване на "Маркет линкс" показва, че 71% от българите искат
Коментари Харесай

Партията на Слави се нарежда трета по избор след ГЕРБ и БСП?

Проучване на "Маркет линкс " демонстрира, че 71% от българите желаят европейските институции да се ангажират със събитията в страната ни. Социологът от "Маркет линкс " Добромир Живков е на мнение, че политическата рецесия ву нас придобива интернационален нюанс.

,,Събудихме се с два механизма, а не с един. Тези хора, явно след три месеца митинги, търсят инстинктивно помощ от европейските институции. Даваме си сметка, че значително всичко е в нашите ръце. От друга страна съществува упованието Европейски Съюз да дисциплинира своите страни членки и европейските институции да се намесят по-активно, изясни той.

По думите му, за жалост, част от българското общество е почнала да чака доста повече от страната да взема решение техните персонални проблеми. А модерната културна парадигма била човек да има вяра в личните си сили и да влияе на политическия развой.

,,Години наред освен ЕНП беше подкрепяща политиката на ГЕРБ. Подкрепа се виждаше и от Европейската комисия. Все отново има незабележим за нас външен напън. Позицията на Екологичен потенциал ще окаже неизбежно въздействие върху вътрешнополитическата обстановка, само че едва ли ще докара до съответна развръзка'', разяснява още Живков пред Bulgaria ON AIR.

Според него сега на практика няма разлика в доверието сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Тезата на "Маркет линкс " е, че Българска социалистическа партия усъвършенства електоралната си поддръжка заради отрицателната вълна против ръководството и ГЕРБ. А "Има подобен народ " на Слави Трифонов заема трета позиция в изследването за електоралните настройки.

,,Партията на Слави Трифонов се зарежда главно от недоволните от ГЕРБ и тези, които всекидневно не гласоподават. Тази готовност при "Има подобен народ " не може да кажем, че е задоволително устойчива'', означи социологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР