Проучване на Галъп интернешънъл показва, че близо 30 % от

...
Проучване на Галъп интернешънъл показва, че близо 30 % от
Коментари Харесай

Проучване: Близо 30% от българите са преоткрили страната ни като добро място за почивка

Проучване на " Галъп интернешънъл " демонстрира, че близо 30 % от българите са преоткрили България като положително място за отмора.

Все отново, в последната година 1.4 милиона души са отсрочили отмора в България, а 1.2 милиона в чужбина. Проучването е извършено измежду 1000 души в интервала 18-24 март 2021 година, дружно с туристическия отрасъл.



Изследването демонстрира към момента намалена по отношение на преди рецесията туристическа интензивност както в страната и в чужбина, а също и изменени стандарти.

Заради COVID-19, мнозина към този момент споделят интерес към места за отмора с по-малко хора. 63% настояват, че с идването на ковид са почнали да заобикалят многолюдните места. 34% въпреки всичко не изпитват такива терзания.



73% пък биха предпочели пътешестване за отмора единствено с кола. 26% нямат подобен проблем.

В тази обстановка надали единствено COVID-19 е решителен фактор, само че очевидно е, че по-изолираните форми на туризъм стават и по-предпочитани.



Все още българите са разграничени във връзка с концепцията за т,нар. " имунизационни паспорти " или " зелени документи ": 50% по-скоро са съгласни, 43% са срещу.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР