Проучване на Counterpoint Research разкрива, че Huawei е завоювала първото

...
Проучване на Counterpoint Research разкрива, че Huawei е завоювала първото
Коментари Харесай

Huawei изпревари Apple в Китай

Проучване на Counterpoint Research разкрива, че Huawei е завоювала първото място в продажбите на смарт телефони през първите две седмици на 2024 година

Постижението е изключително удивително, освен тъй като компанията изпреварва Apple, само че и тъй като за първи път след възбраната от Съединени американски щати през 2019 година Huawei си обезпечи водеща позиция във връзка с продажбите на смарт телефони в Китай.

Huawei означи извънреден напредък на китайския пазар на смарт телефони през 2023 година Наскоро отчет на IDC разкри, че

доставките на Huawei са се нараснали с 36,2% през четвъртото тримесечие на 2023 година,

което я направи четвъртата по величина марка смарт телефони в Китай. Изглежда има наклонност резултатите да стават още по-добри през 2024 година

Както се очакваше, серията Mate 60 е ключът към скорошния триумф на Huawei на китайския пазар. Пуснати предходната година, смарт телефоните разполагат с процесор Kirin 9000S и операционна система Harmony OS. Смята се, че серията Mate 60 към момента е се радва на огромно търсене.

В бъдеще компанията има амбициозни проекти да пусне Harmony OS NEXT; операционна система със лично ядро на Huawei. Очаква се тя да започва до края на 2024 година, триумфът му ще окаже доста въздействие върху бизнеса със смарт телефони на Huawei.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР