Проучване на американски учени показва, че мъжете, страдащи от агресивна

...
Проучване на американски учени показва, че мъжете, страдащи от агресивна
Коментари Харесай

Връзка между рака на простатата и дефицита на витамин D откриха учени

Проучване на американски учени демонстрира, че мъжете, страдащи от нападателна форма на рак на простатата, имат доста по-ниски равнища на витамин D от естественото, предава .

Изследването, извършено в Northwestern University в американския щат Илинойс, което беше оповестено в Journal of Clinical Oncology, разкри потребна информация, изключително за случаите, в които пациентите са се съгласили с лекаря си, че болестта би трябвало да бъде прецизно следено.

Пациентите би трябвало да са под непрекъснато здравно наблюдаване, преди да стартират процедурата по премахване на простатата или друга здравна процедура.

Това се отнася на първо място за заместването на този значим за организма витамин.

Адам Мърфи, уролог и началник на проучването, споделя, че хората с тъмна кожа, мъжете, които не получават задоволително витамин D посредством диетата си или не се излагат задоволително на слънце, би трябвало да бъдат тествани за недостиг на витамин D сега, в който наново е диагностициран рак на простатата.

Недостигът би трябвало да се компенсира посредством банкет на витамин D под формата на хранителни добавки.

В предходни проучвания доктор Мърфи и сътрудниците му откриха, че тези, които не се излагат задоволително на слънце, са до 1,5 пъти по-склонни да имат недостиг на витамин D.

Работата на закрито и дългите студени зими без слънчева светлина също въздействат отрицателно на постоянното равнище на този витамин.

Мъжете, диагностицирани с нападателна форма на рак на простатата, са имали равнища на витамин D от към 22,7 ng/ml, доста по-ниски от 30 ng/ml, считани за естествени.

Тези, които не са имали нападателен рак на простатата, са имали приблизително равнище от към 27 ng/ml.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР