Проучване доказва, че конспиративните теории не са верни - коронавирусът

...
Проучване доказва, че конспиративните теории не са верни - коронавирусът
Коментари Харесай

Проучване развенча конспиративните теории - коронавирусът е естествен, а не лабораторен

Проучване потвърждава, че тайните теории не са правилни - коронавирусът е с натурален генезис, написа " Дейли телеграф ".

Новият ковид не е " лабораторно построен ", а е вследствие на естествена еволюция, съгласно проучване, което опровергава тайните теории за произхода на болестта.

Вирусът се появи за първи път в Ухан, Китай, в края на декември и от този момент бързо се популяризира по целия свят. Повече от 200 000 души в към 170 страни по света са инфектирани. Над 8000 души са умряли.

Но страховете и дезинформацията ескалираха по време на оповестената пандемия. Световната здравна организация предизвести, че светът се бори с " инфодемия ", както и с зараза.

Един от известните легенди е, че вирусът, наименуван SARS-CoV-2, е основан в лаборатория. Но в ново проучване, оповестено в журнала Nature Medicine, учени проучват последователността на генома на ковид и са разкрили мощни доказателства, че се е развил естествено, евентуално от прилеп или мравояд.

" Нашият разбор ясно демонстрира, че SARS-CoV-2 не е " лабораторно построен " или целеустремено манипулиран вирус ", се заключава в изследването.

Екипът е анализирал два детайла от протеин, който вирусът употребява, с цел да нападна човешка или животинска клетка. Той е открил, че някои характерности на протеина са толкоз ефикасни при закрепване с човешки кафези, че би трябвало да бъде вследствие на натурален асортимент, а не артикул на генно инженерство.

Този резултат е подсилен от разбор на " гръбнака " или молекулярната конструкция на вируса.

Ако някой изиска да сътвори нов ковид патоген, той ще би трябвало да го конструира от гръбнака на съществуващия вирус, с цел да провокира заболяване при индивида, пишат откривателите. Гръбнакът на SARS-CoV-2 " значително се разграничава " от останалите шест типа ковид, които са инфектирали индивида.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 207 000 доказани случая, а умрелите са повече от 8600. Регистрирани са случаи в 166 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 218 000 случая и близо 9000 умряли в 158 страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР