Процесорният гигант Intel анонсира производителния FPGA чип Intel Stratix 10

...
Процесорният гигант Intel анонсира производителния FPGA чип Intel Stratix 10
Коментари Харесай

Intel Stratix 10 SX: бърз FPGA чип с интегриран 4-ядрен процесор

Процесорният колос Intel анонсира производителния FPGA чип Intel Stratix 10 SX , създаван посредством 14 нанометров софтуерен развой.

В чипа са интегрирани четири ARM Cortex-A53 ядра, а производителят нарежда чипа като идеалното решение за безжични мрежи от пето потомство, софтуерни радиа, системи със предпазени калкулации с военно предопределение, за повишение продуктивността в центровете за обработка на данни и други.



Самият FPGA чип е система-върху-чипа, в която на една и съща поставка са ситуирани процесора, паметта, шината и периферията. Това дава опция за построяването на бързи устройства с ниска консумация на електрическа сила и компактни размери. А необятните благоприятни условия за конфигурация и препрограмиране дават опция за построяването на мощни изчислителни системи с висока осведомителна отбрана.

Чипът Intel Stratix 10 SX има висока компактност за разположение на съставените елементи (над един милион логичен детайли, MLE) и ниска консумация на електрическа сила. За работа с новия FPGA чип се предлага пакета за разработчици Intel SoC FPGA Embedded Development Suite , включващ програмни принадлежности, образцов код, образци за оптимизация на приложенията и т.н.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР