Процесорите Intel Coffee Lake-S, въпреки че имат добре познатия сокет

...
Процесорите Intel Coffee Lake-S, въпреки че имат добре познатия сокет
Коментари Харесай

Процесорът Intel Core i3-8100 може да работи с дънната платка ASRock B150M Pro4S

Процесорите Intel Coffee Lake-S, макар че имат добре познатия сокет LGA1151, не се поддържат от старите дънни платки. Според процесорния колос, повода за тази несъответственост са на първо място по-големите условия към зареждането на 6-ядрените чипове, което е довело до смяна на смисъла на процесорните крачета.

Но това не стопира запалянковците, които не престават да опитват с противоположната съгласуемост на чиповете Coffee Lake-S и дъната с чипсетите от линиите Intel 1хх и 2хх. В началото на този месец китайски овърклокър съумя да подкара Core i3-8350K на дънната платка MSI Z170A XPower Gaming Titanium, само че тогава не потеглиха огромна част от периферията, интегрирания графичен ускорител, и PCI Express 3.0 x16 слота.

Днес в китайския конгрес Baidu бе оповестена информация за сполучливото пускане на процесора Core i3-8100 на евтиното дъно ASRock B150M Pro4S , основано на чипсета Intel B150. И тук запалянкото реализира съвместимостта посредством трансформация на UEFI фърмуера. Интегрираният в процесора PCI Express 3.0 контролер работи без проблеми и външните видеокарти работят обикновено. Само че има някои незначителни проблеми в работата на оперативната памет. По всичко проличава, че тези процесори въпреки всичко могат да бъдат употребявани с предходните дъна.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР