Процесите днес са чисто хайдушки. В момента виждат, че едни

...
Процесите днес са чисто хайдушки. В момента виждат, че едни
Коментари Харесай

Осман Октай: Политическите процеси в момента са чисто хайдушки

" Процесите през днешния ден са чисто хайдушки. В момента виждат, че едни 30 милиарда могат да дойдат от Европа, кой ще бъде на яслата, по какъв начин ще ги похарчи и по какъв начин ще ги разпределя, както ги разпределяха и ги крадяха до момента. Битката е кой ще се допре до тези милиарди от Европа ".

Коментара направи пред политическият анализатор Осман Октай, някогашен заместник-председател на Движение за права и свободи и член на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат.

По думите му всички партии, в това число и президентът Радев, са загрижени да няма предварителни парламентарни избори, " а всички са заедно отговорни, че докараха нещата дотук ".

" Гражданите се тревожат от рецесиите и войната в Украйна и са втрещени, че тези хора се карат на равнището на скандал в квартална механа ", уточни той.

" Ако проведат незабавно един председателски съвет към ръководителя на Народното събрание и дефинират за месец и половина дневен ред, толкоз най-вече ще продължи работата на този парламент, да работят всекидневно за основни цели, за които прикани и президентът - пенсиите, обществените помощи, енергийните помощи за бизнеса и жителите. Нищо повече не може да свърши това Народно заседание. Ако не престават по този метод да си хвърлят тиня, ще платят доста висока цена на изборите есента.... Аз не съм сюрпризиран от държанието на Слави Трифонов - отсъствайки от политическото пространство, да дава мнение от някакъв диван, без да участва в общественото пространство. Не бих приел такова партньорство - задочно. Това е една от аргументите за неуспехите - да не си участвал нито на председателски съвет, нито на политически препоръки, а в профил да даваш мнение ", акцентира анализаторът.

Според Октай в този момент обстановката е радикално друга от онази, при която държавното управление на Филип Димитров беше свалено със изгубен избор на доверие и беше последвано от кабинет на Любен Беров.

" В сегашния парламент не е допустимо да бъде излъчено ново държавно управление ", безапелационен беше политическият анализатор.

Неговата прогноза е след предварителни избори през есента " Демократична България " и " ИТН " няма да влязат в идващия парламент, а ГЕРБ няма да е първа политическа мощ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР