Процесът в Мадрид срещу общо 12 каталунски сепаратистки лидери заради

...
Процесът в Мадрид срещу общо 12 каталунски сепаратистки лидери заради
Коментари Харесай

Процесът срещу каталунските сепаратистки лидери ще започне на 12 февруари

Процесът в Мадрид против общо 12 каталунски сепаратистки водачи поради опита им за разединение на испанската самостоятелна област през октомври 2017 година ще стартира на 12 февруари, съобщи Франс прес, като се базира на източник от Върховния съд на Испания.

По-рано през днешния ден деветима от тях бяха трансферирани от затвор в Каталуня в затвори в региона на испанската столица. Те бяха изпратени от десетки последователи на независимостта на североизточната испанска самостоятелна област, които скандираха: " Свобода! ".

Очаква се процесът да продължи към три месеца, предвижда по-рано през днешния ден ръководителят на испанския Върховен съд Карлос Лесмес.

Прокуратурата изиска за подсъдимите строги санкции, достигащи 25 години затвор в тази ситуация с някогашния каталунски вицепремиер Ориол Жункерас.

На деветима от сепаратистките водачи са повдигнати обвинявания в протест. Някои от тях са в ареста към този момент повече от една година.

" Големият отсъстващ " ще бъде някогашният каталунски министър председател Карлес Пучдемон. Лидерът на сепаратисткото придвижване в региона избяга в Белгия, с цел да не бъде съден в Испания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР