Процесът срещу турчина Алсина Левент за причинената от него автомобилна

...
Процесът срещу турчина Алсина Левент за причинената от него автомобилна
Коментари Харесай

Прокурори искат 3 години и 2 месеца затвор за убиеца на Шабан Шаулич

Процесът против турчина Алсина Левент за породената от него автомобилна злополука, близо до Билефелд, при която почина сръбската фолк звезда Шабан Шаулич, стартира преди съвсем три години, когато кралят на националната музика и неговият клавирист Мирсад Керич починаха трагично. Според Дойче веле прокуратурата желае присъда от 3 години и 2 месеца затвор за Левент, както и шофьорската брошура на подсъдимия да не се връща след приключване на присъдата.

Присъдата за гибел по несъобразителност е до 5 години отнемане от независимост, сподели прокурорът, като означи, че почита обстоятелството, че обвиненият се е признал за отговорен, разкаял се и е бил малко или доста ресоциализиран.
На процеса участват семейство Шаулич - вдовицата на Гордан, децата му Михайло и Санел, както и синът на починалия Мирсад Керич.

Турчинът, упрекнат в ликвидиране, влезе в правосъдната зала с качулка на главата и от самото начало държеше бележник пред себе си, с цел да не гледа фамилията. Делото може да завърши през днешния ден, защото турчинът се призна за отговорен.

Припомняме, че Шабан Шаулич и неговият клавирист Мирсад Керич починаха на 17 февруари 2019 година след концерт в Германия. Спасителните екипи бяха известени за случая в 7:50 сутринта. Към 10:30 ч. пътят беше непристъпен, защото пожарникарите вадиха четиримата потърпевши от смачканите коли два часа.

Както се откри по-късно, Алсин Левент е карал без шофьорска брошура в деня на злополуката, бил е и пийнал, когато е предизвикал тежката злополука с лек автомобил " Мазда 6 " на път А2 край Гитерсло. Както беше открито, Левент се е движил със скорост 160 км/ч, на място, където по това време е позволено да се движи с 80 км/ч.

По време на чуването той сподели, че не помни нищо от случая и че се разкайва за дейностите си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР