Процесът срещу шведа Йохан Флодерус, дипломат на Европейския съюз, който

...
Процесът срещу шведа Йохан Флодерус, дипломат на Европейския съюз, който
Коментари Харесай

В Иран започна процес срещу шведски дипломат

Процесът против шведа Йохан Флодерус, посланик на Европейския съюз, който е арестуван в Иран от повече от 600 дни, стартира в Техеран, заяви през вчерашния ден шведският външен министър Тобиас Билстрьом, представен от Франс прес.

33-годишният Флодерус бе задържан на 17 април 2022 година на летището на Техеран, до момента в който се готвеше да си отиде вкъщи след пътешестване с другарска компания.

Оттогава шведът, който работи за дипломатическата работа на Европейския съюз, се намира в затвор в Техеран.

Шведският външен министър съобщи, че задържането на Флодерус е случайно.

Няма никакво съображение за това Йохан Флодерус да продължава да е арестуван, няма съображение и да бъде изправян пред съда, сподели още Билстрьом.

През септември иранските правосъдни управляващи обявиха, че Флодерус е „ направил закононарушения “ в Иран и че е било извършено следствие. Представител на Европейски Съюз съобщи пред Агенция Франс Прес през септември, че Иран по този начин и не е показал повода за задържането на Флодерус.

В Иран от дълго време е процедура да бъдат задържани непознати жители, които по-късно да бъдат „ изтъргувани “ в подмяна на освобождението на арестувани в чужбина иранци, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР