Процесът срещу израелския премиер Бенямин Нетаняху за корупция бе отложен

...
Процесът срещу израелския премиер Бенямин Нетаняху за корупция бе отложен
Коментари Харесай

Отложиха процеса срещу Нетаняху заради коронавируса

Процесът против израелския министър председател Бенямин Нетаняху за корупция бе отсрочен през днешния ден с два месеца (до май) заради епидемията от ковид, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Израелското Министерство на правораздаването съобщи, че процесът би трябвало да стартира на 17 март, само че е отсрочен за 24 май.
Нетаняху, първият израелски министър председател, който в миналото е упрекван, до момента в който е на служба, е упрекнат в хипотетични подкупи, измами и нарушение на доверието. Нетаняху отхвърля обвиняванията.
Въпреки това десната партия Ликуд на Нетаняху завоюва най-вече места на изборите на 2 март и той се стреми да сформира ново държавно управление. Но Ликуд и неговите съдружници не доближиха 61 места, нужни за болшинство в Народното събрание. Това беше третият неоснователен избор на Израел за по-малко от година.
Нетаняху прикани главния си съперник Бени Ганц от центристката партия Синьо-белите да образува незабавно национално държавно управление на единството за справяне с рецесията с ковид. Ганц съобщи, че е отворен за разискване на предлагането, като договарянията са избрани за тази седмица.
В Израел има 200 доказани случая на вируса с десетки хиляди под домашна карантина.
Всичко по тематиката чете тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР