Процесът срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на Георги

...
Процесът срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на Георги
Коментари Харесай

Свидетел разкри ключови детайли от убийството на Жоро Плъха, но в съда получи амнезия

Процесът против доктор Иван Димитров, упрекнат в убийството на Георги Джевизов, по прочут като Жоро Плъха, продължава в Окръжен съд с разпит на основни очевидци.

Трафикнюз напомня, че по време на разпоредителното съвещание медикът пожела делото да се гледа по съкратената процедура, с разпит единствено на 5 очевидци. Съдебният състав обаче поряза желанията му и насрочи процеса по общия ред с разпит на всички очевидци и движимости лица.

Днес в Окръжен съд бе призована като очевидец дамата на Иван Димитров – Жулиета. Тя обаче изрично отхвърли да дава показания и напусна правосъдната зала.

След нея пред магистратите се изправи и един от основните очевидци – Никола Капсъзов по прякор Кольо Багера. Той е бил първият човек, на който докторът се е обадил по време на кървавата драма и дошъл в къщата на медика.

Оказа се, че Багера е получил сериозна амнезия и не помни нищо от онази нощ, в която Димитров му се е обадил.

„ Майка ми умря, сестра ми беше болна. Не помня нищо. Психически не съм добре, прочувствено съм срутен. Не помня какво се случи, както и какво ми сподели Иван. Познавам доктора, дружно ходихме на зала. Чувахме се, писахме си, само че за онази нощ нищо не мога да кажа”, съобщи пред правосъдния състав Капсъзов.

Заради неналичието на мемоари, магистратите постановиха да се прочетат показанията на Багера, дадени пред проверяващите директно след събитията – първо пред служители на реда на 2 март, тези пред арбитър от 3 март и при трети разпит на 9 март.

„ Около 2:00 през нощта ми се обади Иван Доктора. Каза ми, че в дома му са влезнали крадци и са го нападнали. Каза да отида, тъй като не знае дали няма да се върнат и да му посегнат. Каза, че Жулиета /жена му/ и децата са от пет дни отвън града. Отидох след 10 минути. Иван беше по джапанки извън, носеше яке, а в джоба си държеше дребна брадвичка.

Видях, че катинара на бараката с инструментите е строшен. Влязохме вътре, всичко беше разбъркано. Докторът ми описа какво се е случило. Чул звук и видял, че лампата в бараката светната. Взел револвера и слязъл, като в бараката заварил мъж от ромски генезис. Казал му „ Стой, лягай на земята”. Тогава мъжът го замерил с нож в крайници и го напсувал.

Иван стрелял два пъти към него и крадецът побягнал. Пак му споделил спри и отново стрелял. Питах го дали не е някой от служащите, които вършат басейна, защото имали различия.

Заяви, че не знае, не го видял в тъмното. Видях, че от крайници на Иван тече кръв. Казах му да си промие раната и да се преобуе. Докторът се качи горе, само че ме повика и мен. Каза, че Габриела, домашната котка е избягала. Трябваше да я търсим. Димитров беше доста обезпокоен, шокиран и нервозен.

Решихме да се разходим в региона, с цел да търсим крадеца. Първо минахме по улица „ Младежка”, по-късно се върнахме към бул. „ 6 септември”, с цел да си купи Иван цигари.

На връщане нищо не видяхме. Отново отидохме в къщата на Иван. Там към този момент беше вуйна му. Разказахме й за крадеца. Попитах Иван дали да викаме полиция, само че той сподели „ Крадецът към този момент избяга, няма смисъл”. Аз се прибрах и на идващия ден видях в медиите за случилото се”, разказал пред арбитър Капсъзов.

По време на третия си разпит обаче, той е разказал и са оръжието, с което доктор Димитров е стрелял. На 9 март Багера е декларирал, че е видял револвера.

„ Виждал съм преди доста време револвера. Беше остарял и черен. В онази нощ, когато Иван се качи, с цел да се преобуе, той извади револвера от жилището. Даде ми го да го държа. Според мен беше оръжието, с което е стрелял по крадеца. После взе една найлонова торба, зави револвера в нея и отново го внесе в жилището си.

Иван ми сподели, че крадецът бил нападателен и бърз. Той бе изумен, че откакто е стрелял по мъжа, последния е бил добре и е съумял да избяга. При първия разпит не споделих за револвера, тъй като се притеснявах от Иван. Притеснявах се и за това, че съм пипал оръжието и по този начин може да се злепоставя, Иван да ме намеси”, декларирал Капсъзов на 9 март 2017 година.

Пред съда се изправи и съседка на доктор Димитров. Около 2:00 часа през нощта тя е чула изтрилите, както и стенене.

„ Живея в кооперацията против къщата на доктор Димитров. Около 2:00 пушех, когато чух 2-3 изстрела. Мислих, че са младежи, които хвърлят пиратки. После обаче чух „ Оу, оу”.

Не обърнах внимание и си легнах. На идващия ден разбрах за инцидента”, съобщи Николина Стоянова. Поради неразбираеми мемоари за онази нощ, в залата бяха прочетени показанията й от 2 март 2017 година. Тогава тя е декларирала, че в действителност е чула 4 изстрела, като след първия се е носело стенещ зов на млад мъж. След последния изстрел всичко е замлъкнало.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР