Процесът срещу Божидар Кузманов-Божо Кравата и хората му след стрелбата

...
Процесът срещу Божидар Кузманов-Божо Кравата и хората му след стрелбата
Коментари Харесай

Нова война зрее заради делото „4 you” на Митьо Очите и Божо Кравата! В люта схватка влязоха и...

Процесът против Божидар Кузманов-Божо Кравата и хората му след стрелбата в ресторанта „ 4  you ” e в разгара си. Частен обвинител по делото е знаково лице – Димитър Желязков-Митьо Очите, който бе тежко ранен, само че оцеля в патакламата на 8 юни 2016 година в Слънчев бряг, написа " Флагман ".

Битката сред Очите и Кравата обаче се придвижи и сред техните юристи – надлежно Илиан Василев и Димо Гочев.

Василев се явява като представител на частния обвинител и е много деен при разпитите на очевидци. Любопитно е, че юристът е бил в предишното си и прокурор, а и арбитър. Това евентуално му дава в допълнение самочувствие да скача „ с бутонките “ против правосъдния състав по делото „ 4 you ”.

Той обаче е далеч по-агресивен към бранителите на подсъдимите и по-специално към бургаския юрист Димо Гочев. Конфликтът сред двамата е систематичен и към този момент замязва на война.

На съвещанията в Специализирания углавен съд е далеч по-спокойно, когато Илиан Василев отсъства и изпраща заместничката си – адв. Гавазка.

Не бе по този начин обаче на 10 декември, когато за зла орис на подсъдимите и техните бранители Василев се появи в правосъдната зала, въпреки и със забавяне.

Адвокатът на Митьо Очите първо възропта жестоко против единия от съдиите. Докато се опитваше да разпитва очевидеца Павел Младенов, магистратът се намесваше, при което в един миг Илиан Василев избухна: Спирам да задавам въпроси! Как водите съвещанието?! Водете си самичък!

Илиан Василев постоянно възразява и против въпроси на сътрудниците му юристи и изключително на адв. Димо Гочев. Последният обаче не му остава задължен и дава отговор по същия метод в огледални обстановки.

Така се случи и на последното съвещание, когато Гочев и Василев на няколко пъти се скараха между тях поради процедурни хватки.

„ Няма да разреша сходно държане на този човек “, обърна се юристът на Божо Кравата към съдията.

„ На този човек му споделям „ господин “, а в случай че би трябвало и „ госпожа “ “, отговори от другата страна индивидът на Митьо Очите.

Председателят на правосъдния състав Стоян Тонев насочи предизвестие. Илиан Василев обаче му се опълчи: Крайно неточен сте, нищо не записвате (забележка по протоколирането на съвещанието – б.а.).

Друга препирня в процеса докара до възражение на Димо Гочев по отношение на Василев и обвиняване, че нарушава етичните правила на адвокатската специалност.

Гочев изиска да се извади скица от заведението „ 4 you ”, с цел да може Павел Младенов да опише обстановката.
След това юристът на Божо Кравата се приближи до очевидеца, което обаче докара до нова гневна реакция.
„ Да не му се чука по листа “, избухна Илиан Василев поради подозрения, че Димо Гочев ще подскаже на Младенов какво да приказва.
„ Как да задам въпрос, без да погледна скицата “, оправда се адв. Гочев.

След това пък Божо Кравата изиска да даде отчасти пояснение, което бе утвърдено макар възражението на Илиан Василев.

Божидар Кузманов се насочи към скицата, която бе пред арбитър Стоян Тонев. Последва подигравателна реакция от страна на адв. Василев, който се обърна към съдията: Защо не го оставите да седне на Вашето място? По-удобно ще му е! Какво си чукате по листята!

Адвокатът на Кравата – Димо Гочев, обаче също е неудовлетворен от правосъдния състав. На няколко пъти той заплаши, че може да изиска отказ поради нередности по процеса.
На последното съвещание претенцията на Гочев бе, че съдиите по делото Стоян Тонев и Иво Хинов са изпратили протокола от определението за ограниченията за неотклонение на Георги Иванчев и Тодор Славов в последния миг. Затова юристите нямали време да приготвят защитната си теза за жалбата пред горната инстанция.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР