Процесът ще се гледа в открито съдебно заседание в Софийския

...
Процесът ще се гледа в открито съдебно заседание в Софийския
Коментари Харесай

Елена Йончева съди Бойко Борисов за 20 000 лв.

Процесът ще се гледа в намерено правосъдно съвещание в Софийския областен съд.
Претенциите на Йончева са за 20 000 лв. - обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Йончева съди Борисов поради негово изявление по време на предизборно събитие на 10 март. Тогава водачът на ръководещата партия сподели:

"Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева ".

Думите му бяха предизвикани от обвинявания на някогашната журналистка, че ГЕРБ краде от програмата за саниране.

След заканата й да го съди, Борисов отговори:

"С наслаждение ще вземам участие, а пред медии разяснява, че в случай че се стигне до дело - и финансовите министри, и шефовете на разузнаването при неговото и при ръководството на Сергей Станишев, би трябвало да бъдат призовани в правосъдната зала ".

Междувременно продуцентът Александър Методиев, с чиято частна компания е работила Йончева, описа за метод, по който преди години Българска национална телевизия е финансирала журналистическите й пътувания:

"Прочетох, че Елена Йончева не е употребила държавни средства за нейните прелестни репортажи. Това не е правилно. Заради нея бе измислена една скица с националната малкия екран . Тя ни разпореждаше филм или репортаж. Поемахме всички разноски по производството на тези филми, приказвам за снимачния интервал, само че постпродукцията се извършваше в малкия екран. След което малкия екран ни даваше рекламно време, ние имахме рекламодатели, които пък ни покриваха нашите разноски ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР