Процесът пред Апелативния съд в Солун за смъртта на 28-годишния

...
Процесът пред Апелативния съд в Солун за смъртта на 28-годишния
Коментари Харесай

В Гърция: Отложиха за октомври делото за смъртта на Тоско

Процесът пред Апелативния съд в Солун за гибелта на 28-годишния българин Тоско Бозаджийски, който почина през 2020 година, откакто бе прегазен от кола в града при сборичкване с последователи на гръцкия тим ПАОК, бе отсрочено за октомври, заяви гръцката телевизия „ Скай “.

Процесът е отсрочен поради продължаващо самоограничение на юристите от правосъдни процеси поради протестни дейности против данъчен законопроект, показва малкия екран.

По делото за гибелта на последователя на Ботев (Пловдив) Бозаджийски бяха наказани общо осем души на отнемане от независимост в период от три до седем години и половина.

Единственото лице, получило седем години затвор, е шофьорката на автомобила, която беше приета за отговорна за преднамерено ликвидиране, само че беше предварително освободена, откакто излежа 18 месеца в затвор, отбелязва „ Скай “.

В правосъдното си решение съдът оправда спътника на дамата по обвиняването в съучастничество в ликвидиране, като го призна за отговорен в други прегрешения – присъединяване в сборичкване и смущение на публичния ред. Останалите подсъдими бяха освободени, откакто са приети за отговорни за прегрешения при смекчаващи виновността условия.

Според информацията 28-годишният Бозаджийски е бил в Солун с другари, с цел да гледат дерби сред гръцките тимове Арис и ПАОК.

Бозаджийски умира, откакто е пребит от група последователи на локалния клуб ПАОК, а след това прегазен от автомобил на 5 януари 2020 година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР