Процесът по продажбата на 50 процента от акциите на израелския

...
Процесът по продажбата на 50 процента от акциите на израелския
Коментари Харесай

Стопираха продажбата на Бейтар Йерусалим на арабски шейх

Процесът по продажбата на 50 % от акциите на израелския футболен клуб Бейтар Йерусалим в ръцете на шейх от ОАЕ беше краткотрайно спрян, откакто локалните медии разкриха съществени въпросителни към финансите на съответното лице.

Продажбата на акциите бе оповестена с фанфари през декември и бе посочена като плода от новите съглашения сред Израел и ОАЕ от предходната година. Очакваше се тя да бъде и повратна точка за клуба, който в последните години стана известен с расизма от страна на почитателите си. Те и до ден сегашен не одобряват араби в тима.

През декември от клуба оповестиха, че шейх Хамад бин Халифа Ал-Наян е заречен да влага към 90 милиона $ в клуба през идващото десетилетие. В последните седмици обаче изникнаха доста въпросителни към неговото същинско положение. " Маркър ", израелски бизнес уеб страница, заяви през предишния месец, че одиторска компания е разкрила няколко неактивни компании на името на шейха и други финансови неуредици.

От клуба оповестиха публично, че федерацията е поискала още документи, преди да утвърди продажбата на акциите. Собственикът на тима Моше Хогег пък планираше полет за Дубай, само че Ковид-19 затвори летищата в Израел.

" Предпочитаме да оттеглим настояването към федерацията и да подадем ново. Не е вярна информацията, че договорката е прекъсната ", прибавят от клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР