Процесът по присъединяване на Украйна напредва добре. Подкрепяме ви по

...
Процесът по присъединяване на Украйна напредва добре. Подкрепяме ви по
Коментари Харесай

Фон дер Лайен към Зеленски в Киев: Подкрепяме ви по всички начини, по които можем - Свят

" Процесът по присъединение на Украйна напредва добре. Подкрепяме ви по всички способи, по които можем. Няма потребност да Ви споделям да ускорите процеса, тъй като вие го вършиме ", сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Фон дер Лайен е на посещаване в Киев за трети път от началото на съветската инвазия в страната на 24 февруари. 

Председателят на Европейска комисия поздрави Украйна за постигнатите напоследък военни триумфи във войната по време на взаимна конференция с украинския президент.

" Зная, че е нужна консолидация на напъните, само че въпреки всичко съм впечатлена да видя смелостта на украинските въоръжени сили. Техните триумфи повдигат духа, бих споделила, освен на украинския народ, само че също и на всичките ви другари ", сподели Фон дер Лайен.

Тя добави, че Европейският съюз би трябвало да направи всичко по силите си, с цел да подсигурява, че ще има " повече бизнес и повече доходи " за Украйна. От думите й стана ясно, че Европейски Съюз ще даде на Киев 100 млн. евро за възобновяване на учебните заведения в страната.

Зеленски сподели от своя страна, че системите за противовъздушна защита са приоритет за Украйна в опитите ѝ да отбрани градовете си от съветски въздушни удари.

Той добави, че към момента не е получил позитивен отговор от страна на Израел за допустима доставка на системи за противовъздушна защита. Зеленски сподели, че сходни системи, обещани по-рано от Германия и Съединени американски щати, към момента не са пристигнали в Украйна.

Друг приоритет за Украйна е интеграцията в единния пазар на Европейски Съюз, където стоките, услугите и капиталите могат да се движат свободно сред страните, сподели още украинският президент.

" Приоритетен въпрос за нас е интеграцията на Украйна в единния пазар на Европейски Съюз, защото сме поели по пътя към приемане на статут на страна членка на Европейски Съюз ", добави Зеленски.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР