Процесът по предаването и обработката на протоколите към момента върви

...
Процесът по предаването и обработката на протоколите към момента върви
Коментари Харесай

ЦИК: Обработването на протоколите върви нормално

Процесът по предаването и обработката на протоколите все още върви напълно обикновено, разяснява представителят на ЦИК Александър Андреев . По отношение на информациите за неточности в някои от протоколите от София, свързани с преференциите, той разяснява, че това е обикновено поради огромния брой на претендентите в листите, само че все още тези усложнения не са основни с оглед основаването на възможни проблеми пред ЦИК.
 

По отношение на това кой има право да влиза в мястото на предаване на протоколите, каквато е зала " Арена Армеец ", Андреев уточни, че би трябвало да се даде правото на ОИК да сътвори нужният ред за приемането на изборните бумаги и на обработката на протоколи, защото това е развой, изискващ добра организация и неспособност за въздействие върху него.
 
В Изборния кодекс е изброено ясно кой може да участва - покровителите, наблюдаващи, средствата за всеобщо осведомление. Затова в случаите, в които ОИК е решила, че те би трябвало да бъдат позволени и сложени тук-там, на които да следят процеса, без обаче по никакъв метод да пречат на него, би трябвало да се съобразим с тази позиция на ОИК , сподели Андреев. " Доколкото знам политическата мощ (ПП „ Атака ”) има такива политически покровители и те биха могли да участват на приемането на протоколите ", разяснява той.

 
Александър Андреев сподели, че се надява всички изборни комисии да предадат в точния момент протоколите и резултатът от локалния избор да бъде разгласен в законоустановения 48-часов период. Забавяне може да има съгласно него в по-големите общини, където има районно разделяне, както това е в София и другите огромни градове, само че все още няма данни за сходно закъснение, отвън избрания от Изборния кодекс период.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР