Процесът по националната сигурност на известния издател-активист в Хонконг Джими

...
Процесът по националната сигурност на известния издател-активист в Хонконг Джими
Коментари Харесай

Съдът в Хонконг започва втория ден от процеса срещу издателя-активист Джими Лай

Процесът по националната сигурност на известния издател-активист в Хонконг Джими Лай навлезе във втория си ден, като съдиите се чака да се произнесат до края на седмицата против неговите юристи “ опита да отхвърли обвиняване за протест, което от ден на ден се употребява за ориентиране към дисиденти.

76-годишният Лай беше задържан през август 2020 година по време на репресии против продемократичното придвижване в града след всеобщи митинги през 2019 година

Той е изправен пред допустима доживотна присъда, в случай че бъде наказан според закон за националната сигурност, натрапен от Пекин.

Той беше упрекнат в скрит план с задгранични сили за застрашаване на националната сигурност и скрит план с други за разбунтуване изявления.

Епохалният му развой — обвързван с към този момент затворения продемократичен вестник Apple Daily, който Лай основа — се възприема необятно като развой за свободата на печата и тест за правосъдната самостоятелност в някогашната английска колония, на която беше дадено гражданските свободи в западе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР