Процесът около предоставянето на Украйна и Молдова статут на кандидат

...
Процесът около предоставянето на Украйна и Молдова статут на кандидат
Коментари Харесай

Захарова нарече ситуацията с предоставянето на Украйна на статут на кандидат за членство в ЕС манипулация

Процесът към даването на Украйна и Молдова статут на претендент за участие в Европейски Съюз е сходен на машинациите на Запада. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в сряда в ефира на радио " Спутник ", предава ТАСС.

„ Има такава прелестна дума като „ измама “, когато доста решения, които се вземат от западната общественост, наподобяват по-скоро като не добре премислени стъпки, а като комбинации от унищожителен и провокативен темперамент “, сподели дипломатът.

„ Това е техният метод на работа “, добави тя. „ Но гледайки маневрите с тези неща, този зиг-заг, който гледаме от Запада във връзка с Молдова, Украйна, Грузия, няма потребност нищо да потвърждаваме от позиция на конюнктурата, тъй като това е директно обвързване на стопанска система и политика.

Според Захарова точно това несъгласие е довело неолибералната система в безспорна задънена улица. „ Неолибералната система се основава на демократична стопанска система, на свободата на търговията преди всичко. Без политика. Днес виждаме, че икономическите механизми се образуват само по политически аргументи. Това е отличен образец за рецесията на неолиберализма, за която в този момент толкоз постоянно се приказва “, акцентира представителят на съветското външно министерство. А тъкмо против това те постоянно са били срещу “.

По думите на Захарова точно това несъгласие е тласнало неолибералната система в безспорен тупик. „ Неолибералната система е учредена на демократична стопанска система, на свободата на търговията преди всичко. Без политика. Днес ние виждаме, че икономическите механизми се образуват извънредно по политически претекстове. Това е прелестен образец за рецесия на неолиберализма, за който в този момент толкоз постоянно приказваме “, акцентира Захарова.

Миналия петък Бордът на Европейската комисия (ЕК) предложи на Европейския съвет (срещата на върха на ЕС) да даде на Украйна и Молдова статут на претендент за участие в Европейски Съюз, до момента в който въпросът за даването му на Грузия би трябвало да бъде отсрочен за момента. Решението за даване или отвод на статут на претендент ще бъде взето от държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз на срещата на върха в Брюксел на 23-24 юни, като се вземе поради рекомендацията на Европейска комисия. Ако срещата на върха на Европейски Съюз даде на Украйна и Молдова статут на кандидатки, то незабавно по-късно Европейската комисия предлага да се спре процесът на присъединение, до момента в който всяка от страните не извърши избрани промени, които допускат подсилване на правосъдната система и битка с корупцията, както и деолигархизация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР