Процесът на възстановяване след санитарната криза във Франция ще бъде

...
Процесът на възстановяване след санитарната криза във Франция ще бъде
Коментари Харесай

Макрон: Няма да вдигам данъците

Процесът на възобновяване след санитарната рецесия във Франция ще бъде сложен, само че няма да се основава на нараствания на налозите. Това съобщи в изявление френският президент Еманюел Макрон.

" Вярвам, че курсът, който избрах през 2017 година, остава правилен. Но не можем да пренебрегнем интернационалните разтърсвания и почналата икономическа рецесия . Краят на летните ваканции ще бъде сложен и би трябвало да се подготвим за това ", съобщи президентът.

Макрон съобщи, че възнамерява да се концентрира върху възобновяване на стопанската система, обществената, екологичната и културната сфера от живота на страната.

Първо, той възнамерява да извърши трансформации в системата на опазването на здравето , по-късно да приключи промяната на пенсионната система. Тогава президентът възнамерява да поддържа младежта, чиито представители съгласно него " са най-силно наранени от рецесията " и на пазара на труда " те чакат пред затворени порти ". Въпреки това, отговаряйки на въпроса дали управляващите възнамеряват да събират спомагателни средства посредством повишение на налозите, той сподели, че " това би било дълбока неточност ", защото Франция е " една от страните с най-високи налози ".

Президентът удостовери, че възнамерява да усили допустимия брой работни часове, което съгласно закона, признат преди 20 години, е 35 седмично. " Не можете да претендирате за статут на страна, която се стреми към самостоятелност, възобновяване на обществената, икономическата и екологичната среда и в това време да бъдете страна, в която хората работят минимум в Европа ", сподели Макрон.

" Отчасти това беше неверно показване от моя страна. Понякога си мислех, че е належащо да се проведат някои промени допустимо най-скоро. Но това е допустимо единствено посредством разговор. Имам огромни проекти за страната ни и от време на време може да наподобява, че желая да организирам промени против хората ", призна президентът. Макрон съобщи, че засяга стачките, митингите и безредиците, които обгърнаха страната от 2018 година на фона на промяната на трудовото законодателство и пенсионната промяна.

Държавният глава повтори желанието си да продължи промените, стартирани по-рано и провокирали всеобщи стачки и митинги в страната. " Но към момента не сме излезли от санитарната криза; по-скоро сме минали през най-острата фаза ", сподели Макрон. Той също не изключи опцията за наново въвеждане на режима на самоизолация, в случай че обстановката с разпространяването на ковид още веднъж се утежни.

Макрон даде да се разбере, че няма да прави сметки на фона на президентските избори през 2020 година

Макрон повтори желанието си за промени в държавното управление на фона на възобновяване на страната след епидемията COVID-19, само че остави отворен въпросът за премиера. " Ще би трябвало да направя избор , който да ни води по нов път. Това са нови цели за самостоятелност, възобновяване, мир и нови способи за постигането им. Нов екип ще стои зад това ", даде обещание той.

Държавният глава обаче не даде явен отговор на въпроса за възможната промяна на министър-председателя Едуар Филип - ползата към тази тематика внезапно се усили след приключване в медиите за различия сред президента и премиера, както и успеха на Филип при избора за кмет на Льо Хавър предишния уикенд.

" Ние сме дружно от три години. Той прави изключителна работа дружно с изменящото се държавно управление, организира значими исторически промени, постоянно в сложни условия. <...> Установихме доверителни връзки, които от избрана позиция са неповторими за Пета република ", - - сподели Макрон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР