Процесът на увеличение на цените на лекарствата продължава. Най-често става

...
Процесът на увеличение на цените на лекарствата продължава. Най-често става
Коментари Харесай

Прогноза: Увеличението в цените на лекарствата ще нахвърли 10% -

Процесът на нарастване на цените на медикаментите продължава. Най-често става дума за медикаменти без лекарско наставление и за хранителни добавки. Този развой ще продължи до края на годината и по-късно. Увеличението ще стане двуцифрено - повече от 10%, приблизително към 12-13%, заяви ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов по България он еър.

Лекарствата по лекарско наставление са мощно предпазени. При тях са увеличени цените на единични артикули. Всичко, което продава една аптека, не е подминато от това нарастване, сподели Костов.

За сметка на това няма нарастване на броя на опаковки. " През последните години имаше растеж в търсенето на брой опаковки, само че тази година няма, което е индикация, че потребителите не могат да си разрешат тези артикули ", изясни той.

Той акцентира, че на пазара липсват десетки медикаменти. Това са най-често истински медикаменти на фирмите-производители. За лекуване на диабет липсват доста медикаменти, медикаменти за лекуване на епилепсия, продължава да липсва и „ Пулмикорт ", акцентира Костов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР