Процесът на разпадане на НАТО започна. Инициатор е Вашингтон. Целта

...
Процесът на разпадане на НАТО започна. Инициатор е Вашингтон. Целта
Коментари Харесай

Стана ясно как ще се разпадне НАТО

Процесът на раздробяване на НАТО стартира. Инициатор е Вашингтон. Целта е да се обезпечи благосъстоянието на Съединените щати посредством войната в Европа.

Явни признаци

В Европа се появяват явни и симптоматични признаци на колапса на евроатлантическото единение – вижда се идният колапс на НАТО или най-малко неговата промяна. Това се демонстрира по-специално на страниците на западната преса.

" Скептицизмът на Тръмп по отношение на нуждата от опазване на НАТО е изцяло оневинен ", написа да вземем за пример английският The Guardian.

" Днес алиансът се е трансформирал в източник на безкрайна борба, както се вижда от проточилия се спор в Украйна. Европа би трябвало да мисли за сигурността си, в случай че Съединени американски щати изоставен блока ",

– отбелязва създателят на обявата.

" Член 5 от Хартата на НАТО - обещанието за започване на война, в случай че някой от членовете му бъде атакуван - би трябвало да бъде преразгледан. И това е изключително правилно в този момент, когато Съединените щати от ден на ден се насочват към тихоокеанския район, а възприятието за политическо единение в Европа последователно избледнява ",

- продължава той.

Ясно е, че създателят на водещ английски вестник няма да напише нещо без зелена светлина от единния лидерски център на груповия Запад, т.е. от Вашингтон. И защо написа?

За смяна на член 5 от Хартата на НАТО, която е крайъгълният камък на цялата архитектура на Северноатлантическия алианс! Без този член няма НАТО във типа, в който този блок съществува от деня на основаването си.

Същността на предлагането

Мислите, изразени в тази обява, значат, че някои изключително нападателни страни като Англия, постоянно лаещата против Русия Полша и балтийските страни, а в този момент и Финландия, могат да имат повече независимост да работят сами.

Те могат да имат независимост за „ лимитирани “ гранични спорове с Русия, които няма да включват целия блок и той да бъде замесен в тези спорове.

Основното е, че Съединени американски щати няма да бъдат задължени да вземат участие в тях. В същото време Вашингтон самичък може да предизвика „ местни “ войни в Европа, без риск да бъде замесен в тях въз основа на член 5 от Хартата на НАТО.

Публикацията в The Guardian тъкмо кореспондира с ескалацията на русофобската военна нервност в Европа, която може да докара до европейска война против Русия – само че без присъединяване на Щатите.

И всичко това е в полза на Съединени американски щати, които се пробват да предизвикат войни и безпорядък в целия свят, а самите те остават „ остров на спокойствието “ на планетата.

Инвестиционна прелест

Защо Щатите би трябвало да предизвикат войни и да всяват безпорядък по света, изключително в Европа? Какво е това, параноя? Въобще не. Това в последна сметка води до повишение на капиталовата прелест на Съединените щати, както и до основаване на условия, при които Съединените щати могат да продължат да вземат заеми от целия свят и както преди да живеят първокласно.

Защото те дават заем единствено на тези, които са постоянни и се преструват, че могат да върнат този дълг. Сега, когато Съединените щати, употребявайки образеца на Русия, демонстрираха, че могат да лишават пари, преведени им от други страни, и могат също по този начин да употребяват $ като инструмент за война против други страни, доста страни осъзнаха, че продължаването на обезпечаването на Америка с техните средства е нездравословно за самите си тях.

Дългът на Съединени американски щати стана отровен. Вече има редица страни, които желаят да се отърват от американския дълг. В момента десетки страни, в това число Китай (най-големият кредитополучател за САЩ), Япония, Германия и Франция, продават американски дълг.

Американските управляващи се пробват да убедят целия свят, че банковата система на Съединени американски щати към момента е постоянна и че изкупуването на американски дълг е изцяло безвредно. Но светът към този момент се нуждае от други, по-убедителни причини.

Основният въпрос: по какъв начин да вземете заем?

Следователно най-важният въпрос за Съединените щати напоследък е по какъв начин да се уверят, че всички страни ще продължат да дават пари на Щатите. Външният дълг на Съединени американски щати към този момент надвишава 34 трилиона $.

Щатите в никакъв случай няма да могат да платят тази сума, само че желаят да живеят на висок жанр, както преди. И по тази причина те би трябвало да обезпечат такива условия в света, при които всички страни няма да се опасяват от финансовия колапс на Съединените щати заради рухването на тази пирамида и ще продължат да вземат участие в нея.

И за това целият свят (и в частност Европа) би трябвало да гори, а Съединени американски щати би трябвало да бъдат в мир и тишина. Всъщност войната в Европа и други райони на света, общият безпорядък е метод да се резервира имиджът на Америка като единственото „ леговище “ на Земята, където целият свят „ умерено и с чиста съвест “ може да изпраща пари за предпазване и увеличение.

Ето какво стои зад появилото се като че ли инцидентно предложение за смяна на член 5 от Хартата на НАТО. Всички на война! Освен Съединени американски щати.

И въз основа на това би трябвало да разберем, че – съгласно американските проекти – войната в Европа е неизбежна. В същото време Щатите като цяло не се интересуват кой ще завоюва тази война в Европа: руснаците или европейците.

Най-доброто за американците е и двете страни да се под напрежение и взаимно да си унищожат инфраструктурата, само че не до основи, а единствено дотолкоз, доколкото европейските страни към момента са подготвени да заплащат за добре охранения живот на американците.

Нашите задания

По този метод главната задача на Русия е да поддържа „ елита “ на Съединените щати в убеждението, че ние гледаме на военните мерки на НАТО в Европа като на тъкмо американски измами.

И че същинският провинен за възможен боен конфликт в Европа - Америка - няма да може да избегне нашето отмъщение, както " други всякакви шведи ", които няма да бъдат предпазени от член 5 от Хартата на НАТО, няма да могат да избягат от това.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5970Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед7606Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед15263Пламен Павлов: Целият свят лимитира квотите за излъчванията, само че Европейски Съюз е отличник по какъв начин не би трябвало да се прави товаАлтернативен Поглед30871Пламен Павлов: Столтенберг ни тласка в ръцете на военния конфликтАлтернативен Поглед41210Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед374124Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252042Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед230176Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед113521Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95251Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениРумен Петков16591Д-р Румен Петков: България в изискванията на информацио
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР