Процесът на интеграция на Република Северна Македония в ЕС трябва

...
Процесът на интеграция на Република Северна Македония в ЕС трябва
Коментари Харесай

Радев към Вархеи: България е открита за диалог с РСМ и европейските партньори

Процесът на интеграция на Република Северна Македония в Европейски Съюз би трябвало да е резистентен и да се гради на нейните достижения в осъществяване на критериите за участие

Румен Радев организира среща с европейския комисар по политиката на разширение и съседство Оливер Вархеи

Процесът на европейска интеграция на Република Северна Македония би трябвало да е резистентен и да се гради на нейните достижения в осъществяване на критериите за участие в Европейски Съюз. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с европейския комисар по политиката на разширение и съседство Оливер Вархеи, който е на посещаване у нас. Двамата организираха среща „ на четири очи “ през днешния ден на „ Дондуков “ 2, оповестиха от прессекретариата на президента.

Българският държавен глава изрази позицията на страната ни, която чака резултати в двустранния разговор с югозападната ни съседка, измежду които даване на конституционни гаранции за съблюдаване на правата на македонските българи и действителни дейности за премахване на езика на омразата, запазване на вековното българско културно-историческо завещание, осъществяване на двустранния контракт за другарство, добросъседство и съдействие.

„ България е открита за разговор с Република Северна Македония и с европейските институции и сътрудници в търсенето на устойчиви решения “, съобщи още президентът Румен Радев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР