3 интелигентни хода на парите, които трябва да направите преди 2024 г.

...
Процесът на финансово планиране продължава за повечето хора. В края
Коментари Харесай

Процесът на финансово планиране продължава за повечето хора. В края на краищата вашите парични стратегии могат да се променят през годината поради множество икономически предизвикателства. И през последните осем месеца се сблъскахме с много от тези предизвикателства, включително висока инфлация, потенциална рецесия, непредсказуем пазар и дори затваряне на банки, всички от които се отразиха на икономиката — и от своя страна на вашите пари.

Като се има предвид, че има набор от фактори, които могат да повлияят на вашите финанси, важно е редовно да преглеждате и коригирате паричните си стратегии, за да можете да поддържате финансите си в крак. И докато се приближаваме към новата година, е време да започнете да мислите за предстоящите си парични цели за 2024 г. и какво ще е необходимо, за да ги постигнете.

Но не е нужно да чакате да настъпи новата година, за да започнете. Има няколко интелигентни парични хода, които можете да направите точно сега, за да ви помогнат да започнете следващата година на правилната финансова основа.

Спечелете преднина през 2024 г., като разгледате най-добрите проценти за спестяване, които са ви достъпни в момента.

3 интелигентни парични хода, които да направите преди 2024 г.

Вие не не трябва напълно да преразгледате финансовия си план преди новата година. За да сте сигурни, че сте подготвени за това, което може да се случи през 2024 г., помислете дали да направите тези три интелигентни парични хода точно сега.

Зарежете обикновената спестовна сметка

Ако все още разчитате на редовна спестовна сметка, за да увеличите и съхранявате парите си, трябва да преосмислите тази стратегия. В момента традиционните спестовни сметки предлагат само среден лихвен процент от 0,42%, така че ако парите ви са в този тип сметка, приходите ви от лихви не са в крак с инфлацията.

Един от най-умните ходове, които можете да направите преди новата година, е вместо това да прехвърлите спестяванията си в спестовна сметка с висока доходност. Тези сметки обикновено предлагат много по-високи проценти от традиционните спестовни сметки и това е особено вярно сега поради многобройните увеличения на лихвените проценти от Фед през последната година. Като направите смяната, ще спечелите по-добра възвръщаемост на парите си, позволявайки им да растат с по-бързи темпове.

Можете лесно да намерите високодоходни спестовни сметки, предлагащи процент от 4,5% или повече вдясно сега — и много от тези акаунти нямат изисквания за минимален баланс или допълнителни такси, с които да се борят. Онлайн банките обикновено предлагат по-високи лихвени проценти от големите банки поради по-ниските си режийни разходи, което ги прави привлекателна опция, но не забравяйте да сравните опциите.

Научете повече за вашите високодоходни опции за спестовна сметка тук сега.

Намерете начини за безопасно инвестиране

Невъзможно е да се предвиди накъде се насочва пазарът в следващите няколко месеца, така че е важно да намерите безопасни начини за компенсиране на по-рисковите инвестиции във вашето портфолио. Тук се намесват депозитните сертификати (CD).

Подобно на високодоходните спестовни сметки, CD-тата са добър вариант за печелене на гарантирани, по-високи лихвени проценти върху вашите пари – и тъй като процентите са необичайно високи в момента , това е добър момент да заключите тарифата си. Предупреждението е, че трябва да оставите парите си депозирани в сметката на CD до падежа им. Въпреки това е лесно да се намерят компактдискове със ставки над 5% в момента, включително краткосрочни CD опции.

Отварянето на сметка на паричния пазар е друг паричен ход, който си струва да обмислите преди 2024 г. Тези сметки функционират много като вашата типична спестовна сметка, но са по-гъвкави, позволявайки ви да пишете чекове и да имате лесен достъп до средствата си. Някои може да изискват да имате по-висок баланс от други, но те все пак предоставят по-добри лихвени проценти от традиционните спестовни сметки, така че вашите спестявания ще отбележат по-значителен ръст с течение на времето.

Проверете вашите CD опции тук сега.< /p>

Отървете се от дълга с висока лихва

Дългът с висок лихвен процент може да бъде значително бреме за вашите финанси. Колкото по-дълго носите този дълг, толкова по-голяма лихва ще плащате – и това е особено вярно в момента, тъй като неотдавнашните увеличения на лихвените проценти доведоха до по-високи лихвени проценти по кредитните карти и, от своя страна, по-високи плащания по дълговете по кредитни карти за повечето хората. Ето защо е важно да се съсредоточите върху освобождаването от този вид дълг преди началото на новата година.

Започнете със създаване на план за изплащане на дълга и ако имате нужда от допълнителна помощ, може да е полезно да обмислите консолидирането на дълговете си в личен заем с ниска лихва или кредитна карта за прехвърляне на баланса, за да спестите разходи за лихви . Тази стъпка не само ще освободи вашия паричен поток, но и ще подобри кредитния ви рейтинг, което ще улесни достъпа до по-добри финансови възможности в бъдеще.

Долната линия

Правете тези стратегически пари се движи доста преди настъпването на новата година може да окаже голямо влияние върху вашите финанси сега и в дългосрочен план. Преместването на парите ви в спестовна сметка с висока доходност, инвестирането в сигурни опции и елиминирането на дълга с висока лихва са важни стъпки за осигуряване на вашето финансово бъдеще. С проактивен и дисциплиниран подход можете да се подготвите за финансов успех по-късно тази година и през 2024 г.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР