Процентите нямат никакво значение, важен е броят гласове. В алгоритъма

...
Процентите нямат никакво значение, важен е броят гласове. В алгоритъма
Коментари Харесай

ЦИК: Процентите нямат никакво значение

" Процентите нямат никакво значение, значим е броят гласове. В логаритъма са налети всички гласове за партиите, които са минали 4% ". Това съобщи представителят на ЦИК Димитър Димитров пред бТВ. Поводът бе разминаването на процентите получили партиите на вота в решението на ЦИК, което бе и оповестено в Държавен вестник, и самият уебсайт с резултатите. Още през вчерашния ден от ЦИК обясниха, че това се получава поради квадратчето " Не поддържам никого ", което е от голяма важност за интензивността, само че не и за установяване на мандатите.

„ В изискванията на пандемия голямо предизвикателство беше за нас гласуването с машини. Чарът е, че доста елементарно се работи с тях. И до момента обаче нямаме ясна причина, за какво 100 машини не работеха, както би трябвало “, призна той.

Изтъкна, че има няколко сигнала до прокуратурата за изборите. Най-сериозно се ревизира казусът с машините във Велико Търново. По думите му следствието може да откри какъв е източникът на този проблем. Димитров не сподели дали може да се приказва за бойкот. Въпреки това счита, че хибридната форма на гласоподаване - машини и хартиени бюлетини - би трябвало да остане, в случай че по някаква причина машината не работи. Според него чарът на машините е, че с тях се работи доста елементарно, само че те са огромен товар за ЦИК. Убеден е, че казусът с машините в Търново е могъл да бъде избегнат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР