Процентът на затлъстяване при възрастни се е удвоил през последните

...
Процентът на затлъстяване при възрастни се е удвоил през последните
Коментари Харесай

„Епидемията от затлъстяване“ поразява децата, докато глобалните нива растат

Процентът на затлъстяване при възрастни се е удвоил през последните три десетилетия и се е нараснал съвсем два пъти по-бързо при деца и юноши, съгласно ново проучване.

Тревожната наклонност, учредена на изследване на повече от 220 милиона души в съвсем 200 страни, значи, че повече от 1 милиард души в този момент се дефинират като затлъстели. Това основава „ незабавна потребност “ от политики за поощряване на предварителната защита, поощряване на загуба на тегло и понижаване на рисковете от заболяване, се споделя в отчета, оповестен в четвъртък в The Lancet. и предстоящи години здравословен живот — със здравните системи и работодателите, поемащи увеличената финансова тежест. Експертите упрекват повишаването на изобилието от нездравословни храни и питиета, недостъпността на питателните артикули и неналичието на благоприятни условия за извършения.

„ Това е население, което живее по-дълго, само че – евентуално – живее по-болно “, сподели Маджид Езати, професор в учебното заведение по публично здраве на Imperial College London и основен а...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР