Процентът на жените и момичетата, които са подложени на генитално

...
Процентът на жените и момичетата, които са подложени на генитално
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Над 230 милиона жени са обрязани в световен мащаб

Процентът на дамите и девойките, които са подложени на генитално осакатяване, понижава, съобщи УНИЦЕФ, само че предизвести, че напъните за премахване на практиката са прекомерно мудни, с цел да се оправи светът, поради бързото увеличение на популацията на Земята.

 

" Практиката на генитално осакатяване на дами понижава, само че не задоволително бързо ", се споделя в отчета. 

Практиката, за която неправилно се счита, че управлява сексуалността на дамите, може да аргументи съществено кървене и даже гибел, отбелязва АП. Момичетата биват подлагани на тази процедура на от бебешка до юношеска възраст. В дълготраен проект тя може да докара до инфекции на пикочните пътища, менструални проблеми, болежка, понижаване на половото задоволство и затруднения при раждане, както и до меланхолия, ниско самочувствие и посттравматично стресово разстройство.

Около 144 милиона дами и девойки са били подложени на генитално осакатяване единствено в Африка, следвана от Азия и Близкия изток, със надлежно 80 милиона и 6 милиона, се споделя в отчета. Сомалия оглавява листата на страните, в които тази процедура, известна още като женско обрязване, е необятно публикувана, като 99 % от женското население на възраст сред 15 и 49 години е било обрязано. 

 

Буркина Фасо е постигнала най-значителен прогрес, като за три десетилетия е понижила каузи на обрязаните дами на възраст сред 15 и 49 години от 80 % на 30 %.

Докладът също по този начин установи, че 4 от всеки 10 жертви живеят в разкъсвани от спорове страни с високи темпове на повишаване на популацията, като се прибавя, че политическата неустойчивост пречи на напъните за попречване на практиката и обезпечаване на поддръжка на жертвите. 

 

" В Етиопия, Нигерия и Судан е максимален броят на девойките и дамите, които са били подложени на генитално осакатяване в засегнатите от спорове страни ", се споделя в отчета.

 

Въпреки че отчетът приветства напредъка, реализиран в някои страни, той предизвестява, че светът не съумява да реализира задачата на Организация на обединените нации за премахване на практиката в международен мащаб до 2030 г. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР