Процентът на фаталните наранявания се е увеличил през последното десетилетие

...
Процентът на фаталните наранявания се е увеличил през последното десетилетие
Коментари Харесай

Смъртните случаи на деца с огнестрелно оръжие и фаталните отравяния с наркотици скочиха рязко през последното десетилетие, откриват изследователите

Процентът на съдбовните пострадвания се е нараснал през последното десетилетие при деца и тийнейджъри в Съединени американски щати, изключително смъртните случаи, свързани с оръжия и опиати, съгласно ново проучване, оповестено в списанието Pediatrics Thursday.

Използвайки данни за пострадвания на деца под 18 години от 2011 година до 2021 година от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, откривателите откриха, че смъртните случаи с огнестрелно оръжие са се нараснали с 87,1% през този интервал от време. Смъртните случаи при отравяне с опиати са се нараснали със 133,3%, а смъртните случаи, свързани със задушаване, са се нараснали с 12,5%.

„ Последните трендове в смъртните случаи, свързани с педиатрични пострадвания, са тревожни, с увеличение на убийствата, самоубийствата и отравянията през последното десетилетие ", пишат създателите.

от удавяне остана почти същото.

„ Разликите в трендовете сред съдбовните и нефаталните пострадвания акцентират нуждата от повсеместен метод към предварителната защита на детските пострадвания “, отбелязва изследването.

Авторите приписват намаляването на нефаталните автомобилни пострадвания, да вземем за пример, на интервенции в публичното опазване на здравето, ориентирани към педиатричната сигурност, технологичен напредък и законодателни условия.

Но противоположното е казусът с огнестрелните оръжия и отравяния с опиати.

„ Въпреки напредъка в намаляването на множеството нефатални пострадвания, трендовете за увеличение на нефаталните пострадвания от огнестрелно оръжие и отравяния се опълчват на общата наклонност при нефаталните пострадвания, частично тъй като законодателната поддръжка за публичното здраве изостава при тези сериозни пострадвания механизми “, пишат те. „ Това е изключително тревожно, като се има поради високата смъртност от тези механизми за пострадване при деца. “

Случайни стрелби от деца не престават да се случват. Как дребните деца могат да стрелят с оръжия.

В допълнение към повече проучвания, създателите настояха за нуждата от по-строго законодателство, нараснала социална информираност и усъвършенствани системи за опазване на здравето, с цел да се оправят както с съдбовните, по този начин и с нефаталните пострадвания измежду децата.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР