Процентът на британците, които смятат излизането на Обединеното кралство от

...
Процентът на британците, които смятат излизането на Обединеното кралство от
Коментари Харесай

ПРОУЧВАНЕ: 63% от британците виждат Brexit като по-скоро провал

Процентът на британците, които считат излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз за неточност, доближи рекордно високо равнище и надвиши болшинството, сподели оповестено през днешния ден изследване на YouGov.

С малко стопански облаги след Brexit, 57 % от британците, интервюирани през юли, считат, че решението да изоставен Европейския съюз през 2016 година е неверно, спрямо 32 %, които го считат за вярно.

Повече от половината, 55 %, биха дали своят вот за наново влизане в Европейски Съюз, спрямо 31 %, които споделиха, че биха били за оставане отвън Съюза.

Преди малко повече от две години, през януари 2021 година, 49 % от интервюираните споделиха, че биха дали своят вот за наново присъединение, до момента в който 37 % биха били срещу.

Британският министър председател Риши Сунак сподели през май, че Брекзит има изгоди, цитирайки политиката за свободни пристанища и намаляването на Данък добавена стойност, което съгласно него ще направи бирата и санитарните артикули по-евтини.

Икономистите споделят, че свободните пристанища, специфичните зони, съдържащи данъчни и митнически облекчения и опростени търговски разпореждания, е малко евентуално да подтикват стопанската система на Англия, само че може да имат лимитирана стойност като инструмент за районно развиване.

Британските бизнес вложения съвсем не са нарастнали от средата на 2016 година, за разлика от други развити стопански системи.

Докато икономистите, подкрепящи Brexit, показват обстоятелството, че капиталът е повишен мощно през годините до 2016 година и е трябвало да се забави, бизнес изследванията сочат Brexit като една от аргументите за стагнацията.

Проучване на YouGov измежду повече от 2000 британци откри, че 63 % в този момент виждат Brexit като по-скоро неуспех, в сравнение с триумф, спрямо 12 %, които го виждат повече като триумф.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР