Процентът на боледуващите и умиращите от COVID-19, които имат ваксина,

...
Процентът на боледуващите и умиращите от COVID-19, които имат ваксина,
Коментари Харесай

Кожухарова: Нищожен е процентът на боледуващите с covid-ваксина

Процентът на боледуващите и умиращите от COVID-19, които имат ваксина, на фона на всички останали е незабележим. Това съобщи в ефира на съветникът на здравния министър Мира Кожухарова. 

" Нито една ваксина на този свят няма 100-процентова отбрана. При възрастните хора, хора с хронични болести и даже деца с такива болести от време на време не се построява имунитет след имунизация. Прави усещане, че в случай че има 34 смъртни случая, 33 от тях са на неимунизирани хора. Ваксината фактически избавя човешки животи ", сподели Кожухарова. 

По думите й, ваксиналните пробиви, когато човек с ваксина се разболее от ковид, са нещо обикновено. " Дори при децата със болести имунизациите от календара не дава 100% успеваемост. Това се отнася и за възрастните хора и заради тази причина се разисква спомагателна ваксина ", сподели Кожухарова. 

Тя добави, че към момента не е взето решение за слагане на трета доза. " При децата са имунизирани не повече от 100 000. Надявам се образователната година да стартира присъствено. Нека се имунизираме и дадем късмет на децата ", добави тя. 

Относно протичането на COVID-19 при най-малките Кожухарова разяснява, че те се заразяват най-вече от родителите си, които считат, че нямат потребност от ваксини. 

Според нея, разделянето в обществото по отношение на имунизациите е тревожно. " Дори на политическо равнище се вкарва тематиката за имунизациите, което е неправилно. Бих посъветвала политиците, когато става дума за заразни болести и имунизации, да се поучават със експерти ", сподели Кожухарова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР