Процент от обществената поръчка е поискал служителят в Гранична полиция,

...
Процент от обществената поръчка е поискал служителят в Гранична полиция,
Коментари Харесай

Минути преди мярката в съда: Хванатият с подкуп граничар бе откаран с линейка в болница

Процент от публичната поръчка е изискал служителят в " Гранична полиция ", упрекнат за рушвет, заяви на брифинг в Съдебната палата заместител градският прокурор Чавдар Пастованов.

Янко Серафимов, който аботи в отдел " Технически бранш и въоръжение ", беше арестуван в петък, в края на работния ден, а в събота му бе повдигнато и обвиняване за взети 2000 лв.. Той е е изискал парите от представител на компания снабдител на механически средства за защита на границата.

Малко преди съвещанието, на което трябваше да стане ясна мярката за отклоняване на обвинения, стана известно, че поради здравословното му положение ще бъде откаран в лечебно заведение. Линейка, която да го откара за обзор, пристигна до постройката на съда. В правосъдната зала стана известно, че обвиненият Янко Серафимов е откаран в болница за обзор от съдов хирург , след изработен обзор от доктор в Съдебната палата. Съдът изиска изясняване на здравословното положение на обвинения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Прокурор Пастованов уточни, че ще се ревизират всички дейности на началника на бранш в основната дирекция. Извършено е претършуване на кабинета му и са конфискувани голям брой документи. Ще се ревизира дали и по тях е имало някакви нередности.

Обвиняемият е изискал рушвет от 2000 лв.. Касае за социална поръчка по директно договаряне на стойност под 30 000 лв. . Служителят на Министерство на вътрешните работи е изискал сумата, с цел да извърши служебните си отговорности по публичната поръчка, изясни прокурорът.

Търговското сдружение, което е взело участие в процедурата за социална поръчка, е трябвало да достави особено съоръжение за потребностите на гранична полиция за защита на границата на страната .

Документирани бяха дейностите по поискване и подаване на рушвет. Предстоят още дейности на следствието за мотивиране на обвинителната теза в съда, добави Пастованов.

Ръководителят на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова разяснява, че през цялото време работата по случая е била взаимно с " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи. Тя добави, че предадените пари на граничния служител на реда са били белязани, а мястото, на което ги взел, е било проследено.

Парите за подкупа са били разказани и белязани, а мястото, на което ги взел, е било проследено , посочи градската прокурорка на София Илияна Кирилова. Тя изясни, че през цялото време по случая дружно работят прокуратурата, следственият отдел към нея и Дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи.

Във връзка с настоящата работа на градската прокуратура Кирилов заяви, че има Европейска заповед за следствие, взаимно с немските управляващи, където ще има европейски заповеди за арест за измами с финансови принадлежности. Тя добави, че продължава работата на прокуратурата по някои каузи, по които има проблеми с движимостите лица, само че не ги конкретизира.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР