Процедурите за покупка на нови самолети и бронирани машини за

...
Процедурите за покупка на нови самолети и бронирани машини за
Коментари Харесай

Процедурите за покупка на самолети и бронирани машини тръгват до края на март, обяви военният министър

Процедурите за покупка на нови самолети и бронирани машини за армията ще тръгнат до края на март, когато в Министерски съвет ще бъде импортирано предложение за параметрите им, се разбра през днешния ден от изявление на военният министър Красимир Каракачанов пред Българска национална телевизия. Следващата стъпка е Народното събрание да утвърди отпущането на поисканите средства.

Военният министър разясни, че ще има смяна в изискванията за самолетите и като наложително изискване няма да участва това да са нови. Според Каракачанов по този начин ще се получат повече предложения, от които да се избере най-хубавата.

По отношение на покупката на нови кораби, която се провали, откакто определената компания се отхвърли, недоволна от финансовите условия, той добави, че с плануваните под 700 млн. лв. няма по какъв начин да се купят два плавателни съда с нужното въоръжение.

Според него тези средства би трябвало да се дадат за рационализация на съществуващите фрегати. В същото време било нужно да се изискат предложения от производители, с цел да стане ясно какъв брой пари са нужни към днешна дата, защото последните планове са от 2015 година. Като наложително изискване ще се сложи корабите да се създават в България.

Няма да дам 3.5 милиарда за отблъскване на номера

Красимир Каракачанов повтори, че не приема изказванията на президента, че модернизацията е прекъсната от настоящето държавно управление. " Към това което заварихме - за флота и авиацията, добавихме и плана за сухопътни войски. " Това, че има решения, които не се харесват на президента, е друга тематика ", добави той.

Красимир Каракачанов уточни, че става дума за планове на стойност над 3.5 милиарда лв., които нямал право да ги хвърли " ей по този начин на тичешком, с цел да отбие номера ". Според него сходни разноски в предишното е имало и в следствие има купена нова техника, която не се употребява.

Като триумфи на настоящето управление на армията и държавното управление военният министър уточни нарастването на заплатите, излизането на комерсиалните сдружения на министерството на облага и фактът, че Военномедицинска академия няма отговорности.

Между 6 и 12 месеца ще е доброволната военна работа

Попитан за периода на доброволната военна работа, проект за въвеждането на която към този момент се изготвя в Министерство на защитата, Каракачанов сподели, че тя ще е сред 6 и 12 месеца според от желанието на претендента и спецификата на службата. Изискването към претендентите ще е да имат навършени избрани години и физическа подготовка, която ще се потвърждава с изпити. Идеята е предишните през доброволната военна работа да има преимущество при кандидатстване за работа в Министерство на защитата и Министерство на вътрешните работи.

Сред Патриотите имало недоразумения, само че не и проблеми

На въпрос за връзките в обединението " Обединени патриоти ", Каракачанов сподели, че през вчерашния ден се е провел политически съвет и неговото виждане е, че има недоразумения и разминавания, само че не и проблеми. " Предпочитам нещата в обединението да се обясняват вътре, а не през медиите ", аргументира той отхвърли си да даде повече детайлности.

Попитан, дали тематиката с искане на оставка на министъра на туризма Николина Ангелкова е обсъждана на съвета, Каракачанов сподели, че подобен въпрос не е обсъден. " Темата със промяната на министър е деликатна. Не може безгрижно да се хвърля в общественото пространство ", добави той.

По мотив изявлението на съпредседателя на " Обединени патриоти " Валери Симеонов, че на идващите избора партиите от обединението ще вземат участие по настрана, Каракачанов сподели, че здравият разсъдък изисква едно толково дълго търсене обединяване да продължи да съществува. " С повече разсъдък и по-малко страсти, това ще стане ", счита вицепремиерът.

Нямало данни " Газпром " да пречи на добива на газ от България

Попитан дали като вицепремиер с сектор силови ведомства има данни " Газпром " да пречи за добива ва петрол и газ в България, Каракачанов, ката че няма информация някой целеустремено да прави нещо такова. Твърдението за съветската интервенция още веднъж пристигна от Валери Симеонов. За Каракачанов проблем е, че по този начин и на хората не е било обяснено каква е разликата при рандеман на газ при стандартния способ и посредством шисти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР