Процедурите при кандидатстване, одобряване и финансиране на младежки проекти с

...
Процедурите при кандидатстване, одобряване и финансиране на младежки проекти с
Коментари Харесай

Улесняват процедурите при кандидатстване по младежки проекти във Варна

Процедурите при кандидатстване, одобрение и финансиране на юношески планове с общински средства във Варна ще бъдат улеснени. Това планува план на нова разпоредба за финансово подкрепяне на юношески начинания, който беше признат от членовете на ПК " Младежки действия и спорт " към Общинския съвет.
Документът дефинира изискванията и реда за финансово подкрепяне на планове, осъществени от неправителствени организации по стратегия " Младежки действия " на Община Варна. Той сплотява и надгражда две предходни наредби и се отличава по това, че плановите оферти ще се подават онлайн, в особено основана електронна платформа, а не на книжен притежател.

Така ще се пестят софтуерно време и запас, ще се улесни процесът на кандидатстване на неправителствените организации и ще се увеличи степента на бистрота на процедурите при оценяване и финансиране на юношески планове с обществени средства.

Промените са в синхрон с новите трендове за облекчение на административните процедури и с процеса на кандидатстване за финансиране на планове по европейски и интернационалните стратегии. Те ще разрешат да се приложат още по-прозрачни процедури и единни критерии при разпределение на обществени средства.

Средствата за финансиране на юношески планове са заложени в общинската стратегия " Младежки действия ", чийто бюджет тази година е 180 000 лв.. С тях ще подкрепи реализацията на действия за осмисляне на свободното време на младежите и интеграция на деца и младежи в неравностойно състояние. За да влезе в действие новата разпоредба, тя би трябвало да бъде призната от Общинския съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР