Процедурите не са сами по себе си, а те гарантират

...
Процедурите не са сами по себе си, а те гарантират
Коментари Харесай

Антон Станков за отстраняването на Гешев: Изходът мисля, че е ясен

" Процедурите не са сами по себе си, а те подсигуряват права. Очаквам и през днешния ден да има процедурни въпроси, тъй като се оказа, че Висш съдебен съвет би трябвало да прегледа настояването и на Янаки Стоилов. Това значи, че двете претенции може да бъдат открити, което да докара до нови процедури ", това съобщи пред bTV някогашният Министър на правораздаването Антон Станков.

" Тези правила за приемане на доказателства трябваше да бъдат признати със закон. Със Закона за правосъдната власт. Такива няма. Има краткотрайни правила основани от Висш съдебен съвет, което е неиздържано решение ", добави той.

" Изходът мисля, че е явен ", сподели още Станков.

" Процедурата е народна власт. Предварително определяне на правила и тяхното съблюдаване ", акцентира той.

" Със сигурност би трябвало да бъде изменен Законът за правосъдната власт, а този човек би трябвало да бъде назначен от Висш съдебен съвет. На ръба ще бъде на Конституцията, дотолкоз, че едни обвинителни функционалности, които принадлежат на прокурора да бъдат вменени на едно такова изключително лице ", съобщи той във връзка с механизма за надзор върху обвинител номер 1 посредством Плана за възобновяване.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР