Процедурата за ремонт на архисамолетите Су-25 не е отменена. Това

...
Процедурата за ремонт на архисамолетите Су-25 не е отменена. Това
Коментари Харесай

Каракачанов не се отказва да ремонтира Су-25 в Балрус

Процедурата за ремонт на архисамолетите Су-25 не е анулирана. Това обявиха от Министерството на защитата (МО), откакто в медийното пространство се появи информация, че военният министър Красимир Каракачанов е отменил заповедта, с която де факто показва като реализатор на процедурата " Осигуряване на летателната валидност на самолети Су-25 – рамково съглашение " беларуската компания " Авиоремонтен цех 558 ". Информацията беше, че Каракачанов спрял всичко, тъй като в офертата на беларуската компания имало неизясненост - дали ще има отстъпка и дали е единствено за повсеместен ремонт.
В публично известие МО споделя, че:
1. С решението си от 2 ноември 2018 година министърът на защитата не приключва горепосочената процедура, а употребява правото си по член 22, алинея 8 от Закон за обществените поръчки на възложител да даде инструкции на комисията за осъществяване на договаряния с ОАО " 558 Авиационен ремонтен завод”, Беларус, и да удостовери с нов протокол и отчет постигнатите понижения на цените за ремонт на щурмовите самолети Су-25.
2. За отбягване на всевъзможни вероятни спекулации и при съблюдаване на заложените условия при разкриване на процедурата, Министерството на защитата още веднъж напомня, че оповестената планирана стойност от 82 510 000 лв. може да бъде изменена /достигната/ единствено с решение на Министерския съвет. Първоначалното ценово предложение на единствения участник в процедурата - " 558-и Авиационен ремонтен цех " беше за 132 484 980 евро (без ДДС) съгласно отчета на комисията по търга в Министерството на защитата, който беше утвърден от Каракачанов.
3. Министерството на защитата ще продължи регулярно да осведоми на своята интернет страница за напредъка в идните договаряния с беларуската страна.
Припомняме, че от Българска социалистическа партия към този момент видяха " обир " в обстановката, тъй като съгласно тях " Авионамс " може да направи ремонта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР