Процедурата за придобиване на 3D радари е в напреднала фаза.

...
Процедурата за придобиване на 3D радари е в напреднала фаза.
Коментари Харесай

Тагарев: Русия продължава да предприема провокативни действия в Черно море

Процедурата за придобиване на 3D радари е в напреднала фаза.

Това съобщи на полигона " Ново село " министърът на защитата, отговаряйки на въпрос на публицисти за напредъка на поръчката за нови трикоординатни радари за въоръжените сили, съобщи Българска телеграфна агенция. До края на годината ще отворим финансовата част от офертите, уточни Тагарев. 

Министърът на защитата съобщи, че Русия продължава да подхваща провокативни дейности против свободния трафик в Черно море. „ Това, което Европейският съюз прави, са дейности за нараснала зоркост в Черноморския район. Заедно с нашите съседи Румъния и Турция приготвяме провеждането на противоминна интервенция, която ще бъде отворена за други наши съдружници. Така ще подсигуряваме сигурността си по-добре “, напомни министърът. 

участва на днешната проява на оперативни качества за водене на отбранителна интервенция, на образователния полигон „ Ново село “ в границите на учението Iron Strike – 2023. Учението следиха министър председателят Николай Денков и заместител генералният секретар на НАТО Мирча Джоана. 

Министър Тагарев уточни, че военнослужещите са изпълнили своите задания, поздрави участниците и разгласи, че скоро се чакат нови учения.  

„ Осем съдружника работят дружно на българска територия, готвят се дружно и са подготвени да възпрат всеки евентуален агресор, да отбраняват нашата страна, да способстват за нашата сигурност и сигурността на източния фланг на НАТО “, уточни Тагарев. 

„ Ние сме удовлетворени, че за първи път от съвсем 20 години участие на България в НАТО, Северноатлантическият съвет в състав посланици прави посещаване в нашата страна. Всички те имаха опция да видят каква е степента на подготвеност, да поговорят с военнослужещите и да помислят още какво може да бъде направено, с цел да подсигуряваме всички дружно още по-добре общата ни сигурност “, означи още той. 

Днешните дейности на военнослужещите в Ново село бяха следени от посланиците на страните, които вземат участие със свои военни формирования в многонационалната бойна група, ръководители на парламентарните комисии и парламентарни групи. На демонстрацията участваха също началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, заместник-министрите на защитата и на външните работи Атанас Запрянов и Елена Шекерлетова, съветникът по външна политика и политика за сигурност към политическия кабинет на министър-председателя Драгомир Заков, както и висши офицери от Българската войска и от структури на НАТО.

Учението се реализира в осъществяване на проектите за подготовка на многонационалната бойна група, основана в сходство с ограниченията за увеличаване на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО за гарантиране на сигурността на страните членки от източния фланг на алианса.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР