Процедурата за получаване на гражданство трябва да се съкрати. Записванията

...
Процедурата за получаване на гражданство трябва да се съкрати. Записванията
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Процедурата за получаване на гражданство трябва да се съкрати

Процедурата за приемане на поданство би трябвало да се редуцира. Записванията за изявление за претендентите, които желаят да получат българско поданство са към този момент за средата на идната година. Това е цялостен парадокс ", счита вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите й в този момент цялата процедура може да отнеме до две години. Според Йотова при нея няма неразписан протокол за поданство и забавянето не идва от президентската институция. " Имало е през годините някакво блокиране в министерството на правораздаването, което и до момента не може да се превъзмогне ", съобщи още вицепрезидентът в отговор на рецензиите, че процедурата е мудна.

" България не е в развой на предоставяне на килограми на български паспорти. Има си закон, който би трябвало да се извършва ", разяснява още Йотова във връзка изказванията на националисти, че македонците получават по-трудно поданство.

Вчера комисията по вътрешна сигурност в Европейския парламент одобри поправките в регламента " Дъблин ", които не сa положителни за България. Отново отговорността ще е за първата страна, в която са влезнали търсещите леговище, съобщи още Йотова. По думите й поправките ще бъдат гласувани през ноември и от Народното събрание, като тя планува да няма мощна съпротива против тях.

Поправките в регламента, които регламентират системата за предоставяне на леговище, се разискват от началото на годината.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР