Процедурата за концесията на Летище Пловдив продължава, става ясно от

...
Процедурата за концесията на Летище Пловдив продължава, става ясно от
Коментари Харесай

Двама остават в битката за Летище Пловдив след решение на...

Процедурата за концесията на Летище Пловдив продължава, излиза наяве от решение № 12757 на Върховния административен съд /ВАС/ от края на октомври. Тя бе спряна през август, след тъжба на единия от тримата претенденти - ДЗЗД „ Силк Роуд Пловдив Еърпорт “. Дружеството бе отстранено от Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ поради пропуски в документите, след което изиска прекъсване на процедурата.

Върховен административен съд обаче оставя в действие определение № 1046 от 14.09.2017 година на Комисията за защита на конкуренцията, видно от уеб страницата си Министерството на превоза. С определението " се оставя без почитание настояването за налагане на краткотрайна мярка „ прекъсване на процедурата “ за даване на концесия за услуга на обект „ Гражданско летище за публично прилагане Пловдив “. Определението на Върховен административен съд е дефинитивно.

Така на финалната права остават китайският конгломерат HNA Group и пловдивското обединяване " Консорциум Летище Пловдив ", формирано от " Тракия икономическа зона " и автотранспортната компания ПИМК, подкрепени от Община Пловдив. От ведомството, ръководено от Ивайло Московски, не показаха период, в който ще стане ясно кой ще е новият концесионер на аеропорта край с. Крумово.

Там към този момент започва зимната стратегия с полети до „ Милано-Бергамо “ и до Франкфурт-Хаан, както и първия полет на новия маршрут Пловдив – Брюксел (Шарлероа). Специално за новата българо-белгийска линия, самолетът на „ Райънер “, който обслужва всички полети, беше посрещнат на Летище Пловдив с обичайна „ водна арка “.

През цялата си модерна история Летище Пловдив в никакъв случай не е обслужвало по едно и също време повече от 2 дестинации с 5 полета седмично по постоянни интернационалните линии. Със стартирането на зимното разписание 2017/2018г., полетите се усилват от 3 на 9 седмично, а обслужваните дестинации нарастват от една – на четири, разяснява Владимир Щърбанов - изпълнителен шеф на Летище Пловдив.

тагове летище пловдив върходен административен съд конкурс
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР